ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επαφές Φαρμάκη με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα

Συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, είχε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, με τον οποίο υπήρξε μία συνολική επισκόπηση της αγροτικής πολιτικής στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και οι δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή να ξεπεράσει τα πλήγματα της κρίσης και να αναδείξει τα ισχυρά πλεονεκτήματά του, στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο.

Επίσης, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το μεγάλο σχέδιο ενεργειακής αυτονομίας των ΤΟΕΒ Δυτικής Ελλάδας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το ζήτημα που αφορά την ελιά Καλαμών και τη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος «μαύρος χρυσός» για την περιοχή, αλλά και ευρύτερα την χώρα (η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής ελιάς Καλαμών στην Ελλάδα).

Τέλος, συζητήθηκαν, η πορεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα, το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης της Σταφίδας, τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, καθώς και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην παραγωγή και την πώληση (εξαγωγές) αγροτικών προϊόντων, λόγω της πανδημίας.  

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, με τον οποίο συζητήθηκε το «τοπίο» της οικονομίας στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής, τόσο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, όσο και λόγω των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων και των προβλημάτων υποδομών. 

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν έργα και δράσεις που μπορούν να αλλάξουν την τροχιά ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα, ενισχύοντας καθοριστικά το παραγωγικό και επενδυτικό «προφίλ» της περιοχής, βάσει και της ιδανικής γεωγραφικής της θέσης, ως «πύλη» προς την Δυτική Ευρώπη.

Παράλληλα, ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Παπαθανάση τις δράσεις της Περιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την επιτάχυνση όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, συζητήθηκαν τρόποι ακόμα μεγαλύτερης επιτάχυνσης της ωρίμανσης και χρηματοδότησης έργων.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο κ. Φαρμάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών, στην οποία συμμετείχε και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός, Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε μία πρώτη και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της Αυτοδιοίκησης και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, απελευθερώνοντας περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες στις τοπικές κοινωνίες, κάτι που κρίνεται ως απολύτως αναγκαίο προκειμένου η χώρα να παρουσιάσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά την πανδημία.  

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search