ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επερώτηση στην Περιφερειακή Αρχή Δ. Ελλάδας για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος και τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων για την παράταξη Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

“Η παράταξη μας, σταθερά προσηλωμένη στην προώθηση των καίριων ζητημάτων της περιοχής, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει θετικά, ελέγχοντας την Περιφερειακή αρχή αλλά και προτείνοντας συγκεκριμένες πολιτικές για την προώθηση της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας”, επισημαίνεται στην ανακοινωση της παράταξης του πρώην Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επερώτησης προς τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που κοινοποιείται στον Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τα μέλη του του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

“H 10ετης οικονομική κρίση, η πανδημία, αλλά και η προ ετών αποβιομηχάνιση της Πάτρας και το κλείσιμο πολλών βιομηχανιών και βιοτεχνιών στην Π.Ε. Αχαΐας αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα έχει επιφέρει ολέθριες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας και ευθύνεται για την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισοδημάτων στην περιοχή.

Χρέος κάθε παράταξης και κάθε συμβούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι μόνο η καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική αλλά και η κατάθεση συγκεκριμένων και άμεσα υλοποιήσιμων προτάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, ώστε έγκαιρα και ενωτικά να συντονίσουμε το πέρασμα στη μετά Covid εποχή με όρους οικονομικής ανάταξης και ανασυγκρότησης.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας “Next.e.Go” στη χώρα μας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα δημιουργήσει 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και περίπου 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με το Businessplan, η επένδυση αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε τρεις με έξι μήνες και η κατασκευή του εργοστασίου συναρμολόγησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, δηλαδή η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2023. Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece Α.Ε.», που είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, υπέγραψε Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας με τη γερμανική εταιρεία και το project έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης.

Πιστεύω ότι μόνο με τη συνεργασία, τη σύνθεση και τη συνέργεια όλων μας μπορούμε να πετύχουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας.

Επειδή δεν έχω δει όμως καμία πρωτοβουλία από την περιφερειακή αρχή,

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

1. Εάν από τις 16 Δεκεμβρίου 2020 που έγιναν οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις έχει ασχοληθεί με το θέμα.

2. Σε ποιες επαφές έχει έρθει με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ώστε να πληροφορηθεί λεπτομέρειες των προϋποθέσεων που συνοδεύουν το επενδυτικό project.

3. Ποια τα σχέδια της Περιφέρειας για την επένδυση.

4. Εάν είναι σύμφωνος με τη συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής με στόχο την διεκδίκηση του συγκεκριμένου project.

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search