ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πικρές αλήθειες και παραδείγματα από το σπιράλ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο


«Αναρωτιέμαι πως αισθάνεστε, κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής, που η σημερινή μας συνεδρίαση -αντί να είναι μία πανηγυρική πρώτη συζήτηση του νέου έτους- αφορά αποκλειστικά τη θεσμική εκτροπή του Δημάρχου Πατρέων και του Προέδρου του ΔΣ; Θα αισθανόμουνα ντροπή!

Μια θεσμική εκτροπή βασισμένη στην αυταπόδεικτη αντιδημοκρατικότητα –λόγων, έργων, αποφάσεων, τακτικών, συμπεριφοράς– που όλοι σας υιοθετείτε και υποθάλπετε, άρα αντανακλά σε ολόκληρη την δημοτική σας παράταξη, που έχει πορεία χρόνων και είναι σήμερα δημοτική αρχή.Θα αισθανόμουνα διπλή ντροπή!

Βέβαια, μάλλον, καταφεύγω σε λάθος συγκρίσεις. Εμείς ως παράταξη δεν θα το απευχόμασταν μόνο κάτι τέτοιο, θα το αποφεύγαμε! Εσείς το προκαλέσατε. Συνειδητά. Απροκάλυπτα. Ακόμα χειρότερα: η αγνόηση της δημοκρατίας και το τσαλάκωμα των θεσμών είναι η κορύφωση μιας κλιμάκωσης που εσκεμμένα ακολουθήσατε μέσα στο 2020. Μάλλον από την επανεκλογή σας το 2019, από τότε που εμείς -ως έχουμε υποχρέωση- σας παρακολουθούμε.

Θα πω λίγα από τα πολλά, με μεμονωμένα παραδείγματα ανά κατηγορία, γιατί ο χρόνος αυτής της εισήγησης είναι περιορισμένος. Θα ακούσετε πικρές αλήθειες και πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα:

Πικρή αλήθεια: Αποφασίζετε μόνοι σας. Παράδειγμα: Ανεπιθύμητοι στην πόλη. Αποφασίζετε για λογαριασμό όλης της πόλης πως ακόμα και επίσημοι εκπρόσωποι κρατών δεν είναι ευπρόσδεκτοι την Πάτρα.

Πικρή αλήθεια: Επιδεικνύετε αφόρητο κομματισμό και αδιαφορία για την πόλη. Παράδειγμα: Το ΔΗΠΕΘΕ. Αφήνετε ακέφαλο επί μήνες το θέατρό μας, χωρίς Καλλιτεχνικό Διευθυντή.Ακόμα χειρότερα από όσα κάνατε στην προηγούμενη θητεία, που καρατομήσατε τον κατά γενική ομολογία καλύτερο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ μας και τον αντικαταστήσατε με τον κομματικό εκλεκτό σας.

Πικρή αλήθεια: Απαξιώνετε τους θεσμούς της πόλης. Παράδειγμα: Πατρινό Καρναβάλι 2021. Αφήνετεεπί τρεις μήνες στα συρτάρια σας μια ολοκληρωμένη πρόταση, ειδικά δουλεμένη για φέτος, δεν κάνετε διαβούλευση με την πόλη, η έναρξη είναι σε μια βδομάδα και όλα είναι στον αέρα.

Πικρή αλήθεια: Πολιτεύεστε με μονομανία. Παράδειγμα: Το Πρόγραμμα SPARC. Με χρήματα άλλων, χωρίς καν να αναφέρετε τους συνεργάτες σας και τις πηγές χρηματοδότησης, κάνετε εκδηλώσεις, αξιοποιείται ντόπιους καλλιτέχνες και τους αφήνετε απλήρωτους επί πολύ.

Πικρή αλήθεια: Επιδίδεστε σε ασύλληπτη προπαγάνδα, κάνοντας το άσπρο-μαύρο. Παράδειγμα: Το υπνωτήριο και ο ξενώνας αστέγων. Ενώ έγιναν σε όλους τους σοβαρούς Δήμους της χώρας, εσείς διοχετεύετε ψευδώς στον αθηναϊκό τύπο πως πρόκειται για τοπική επιτυχία και στην ουσία λειτουργείτε μια δομή με χαμηλή πληρότητα. ενώ η επένδυση εμπεριέχει κατασπατάληση δημοτικών πόρων για ενοικίαση δύο επιπλέον ορόφων, που δεν χρησιμοποιούνται εδώ και 20 μήνες

Πικρή αλήθεια: Διακατέχεστε από ιδεοληψία. Παράδειγμα: Η μαρίνα. Αποφασίζετε, επιτέλους μετά από 6 χρόνια, να κάνετε μία αρχή σε ένα έργο που μπορεί να συντελέσει στην ανάπτυξη της πόλης και στον τουρισμό της και σπεύδετε να διευκρινίσετε πως το κάνετε μόνο για τις βάρκες των Πατρινών

Πικρή αλήθεια: Δεν σέβεστε τη δημοκρατία. Παράδειγμα: Επιτροπές. Που είναι οι γνωμοδοτικές επιτροπές που λειτουργούσαν στην πόλη επί δεκαετίες; Καμία δεν δημιουργήσατε; Που είναι η Επιτροπή Διαβούλευσης που είχατε υποχρέωση να συστήσετε στους πρώτους δύο μήνες της θητείας σας; Προφανώς τις φοβάστε!

Πικρή αλήθεια: Είστε ευεπίφοροι στα λάθη και στα ψέματα. Παράδειγμα: Οι αποθήκες του ΑΣΟ. Το έργο χάθηκε και το ξανα-κυνηγάτε. Χάθηκε χρόνος, χάθηκαν χρήματα. Συμβαίνουν αυτά. Αναλάβατε ευθύνες; Καμία. Ζητήσατε συγνώμη; Ποτέ. Αντιθέτως ψάχνετε εξιλαστήρια θύματα και ρίχνετε φταίξιμο σε αυτούς που προφανώς δεν έχουν. Αποτέλεσμα: αδικούνται οι δημότες (οι κάτοικοι των εκεί συνοικιών που ακόμα περιμένουν το έργο, τα πληρώματα που τους λοιδορήσατε αδίκως).

Πικρή αλήθεια: Αντιμετωπίζετε με ασέβεια τα όργανα και τους δημότες. Παράδειγμα: Ο αμίαντος. Πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς αντίκρισμα όπως αποδείχθηκε. Δεν ασχοληθήκατε, δεν την υλοποιήσατε ποτέ.

Πικρή αλήθεια: Συμπεριφέρεστε με αλαζονεία, αντιδημοκρατικά. Παράδειγμα: Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Διοικητικών Συμβουλίων. Λαμβάνουμε καθυστερημένες τις προσκλήσεις, ελλιπείς εισηγήσεις, έχετε κάνει λάστιχο τις διαδικασίες, ακόμα και σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει χωρίς καθορισμένο και ψηφισμένο Κανονισμό Λειτουργίας.

Πικρή αλήθεια: Αποφασίζετε με μισαλλοδοξία. Παράδειγμα: Οι εορτασμοί με κομματικό πρόσημο. Της Πάτρας, στις 4 Οκτωβρίου: Μισός. Της 28ης Οκτωβρίου: Μονόπλευρος. Όλα τα βλέπετε με κόκκινα γυαλιά.

Πικρή αλήθεια: Τα λόγια σας απέχουν από τα έργα σας. Παράδειγμα: Η ΔΕΥΑΠ. Ψηφίσατε ξανά τιμολόγια χωρίς μειώσεις, την ίδια ώρα που μιλάτε για δωρεάν νερό. Θράσος! Πολλά τα προβλήματα ύδρευσης στην πόλη, ανεξέλεγκτα έξοδα και το παραμύθι… παραμύθι. Παράδειγμα 2ο: Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κράτους. Αξιοποιούνται μια χαρά, αλλά οι πηγές τους καταγγέλλονται.

Πικρή αλήθεια: Έχετε αλλεργία στις συνεργασίες. Παράδειγμα: Η στάση σας κατά της αντιπολίτευσης. Οι χαρακτηρισμοί, οι συμπεριφορές, τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.

Πικρή αλήθεια: Αντιμετωπίζετε με κουτοπονηριά σοβαρά θέματα της πόλης. Παράδειγμα: Τα αδέσποτα. Πόσες ανακοινώσεις εκδώσατε για τρία ξύλινα σπιτάκια; Και πόσα μπερδεμένα και ετεροχρονισμένα Δελτία Τύπου; Το έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα, όπως επαίρεστε; Ρωτήστε τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας και θα σας πουν.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στη θεσμική εκτροπή. Δυστυχώς είναι επιλογή, είναι νοοτροπία. Φτάνετε να μας λέτε πως «όλα κρίθηκαν στις εκλογές». Ακυρώνοντας τα όργανα, τις διαδικασίες, τη Δημοκρατία.Φιμώνοντας εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους.Αλλά δε φταίτε εσείς. Τη μισή ευθύνη σας καταλογίζουμε.Αφεθήκατε να τα κάνετε, δυστυχώς. Από την πόλη μας και από μας. Τώρα όμως, τουλάχιστον από το σπιράλ, έφτασε η ώρα να το ακούσετε: «ανοχή τέλος».

Επιστρέψτε στη Δημοκρατία, κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής.Αποδείξτε επιτέλους ότι νοιάζεστε για την πόλη και όχι μόνο για την πολιτική και την κομματική σας γραμμή.Εμείς πρώτοι θα σας χειροκροτήσουμε.Γιατί είμαστε η παράταξη που νοιάζεται αποκλειστικά για το καλό της Πάτρας και επαινεί όποιον το προασπίζεται, αλλά θα στέκεται εμπόδιο σε όσους εμποδίζουν την άνθησή της».

 

Toαπόσπασμα του δημοτικού συμβουλίου με την εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο παρακάτω link: https://youtu.be/aESMO6EP8cY

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σε ανάρτηση τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», πέντε αλλοδαποί, ηλικία 25, 27, 45, 57 και 62 ετών, για παράβασ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναλυτική ανακοίνωση για τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σε ανάρτηση του αναφέρει: «Η απε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
Image
Image

Search