ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυλωνάς σε Χρυσοχοϊδη: «Έγκαιρη λήψη μέτρων για τους εργάτες γης»

Κατά τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που έγινε στην Πάτρα το Σάββατο (28/11), πέραν των μέτρων για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, τέθηκε και το ζήτημα των εργατών γης στην περιοχή μας. 

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς πήρε το λόγο και πρότεινε στον Υπουργό  μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος που περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες που είναι οι παρακάτω:

-Πλήρης καταγραφή των αναγκών για απασχόληση εργατών γης.

-Διακρατικές συμφωνίες για την άφιξη του προβλεπόμενου αριθμού εργατών, για το χρόνο παραμονής τους, για τον τόπο απασχόλησης, τις συνθήκες διαμονής, για την αμοιβή και την ασφάλισή τους.

-Συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργάτες γης και πρόβλεψη για χώρους καραντίνας σε όσους εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό.

-Σταθεροί τόποι κατοικίας τους και μέτρα και για τον περιορισμό της κινητικότητάς τους. 

«Καθώς σύντομα θα ξεκινήσει και πάλι η περίοδος της φράουλας με τις αυξημένες ανάγκες σε εργάτες γης, πρέπει έγκαιρα να γίνουν όλες οι κινήσεις που θα επιτρέψουν να γίνει η συγκομιδή του προϊόντος με ασφαλείς όρους» δήλωσε ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα με τους εργάτες γης και τον κίνδυνο μετατροπής τους σε εστία υπερμετάδοσης του ιού. Στη λογική της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος κινήθηκαν οι προτάσεις μου προς τον υπουργό που τις άκουσε με ενδιαφέρον ενώ επίσης συμφωνήθηκε να παραμείνουμε σε επαφή και συνεργασία για την διευθέτηση αυτού του ζητήματος».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search