ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαδικτυακή εκδήλωση: Η κρίση του COVID-19 στους ΟΤΑ, η διαχείρισή της και η επόμενη μέρα

Αύριο στις 19:00 η διαδικτυακή εκδήλωση της Ώρας Πατρών

Η παράταξη Ώρα Πατρών στο Δήμο Πατρέων θα διοργανώσει την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:  Η κρίση του COVID-19 στους ΟΤΑ, η διαχείρισή της και η επόμενη μέρα..

Στόχος της εκδήλωσης είναι να καταγραφούν οι προκλήσεις και νέες προτεραιότητες που έχουν εκ των πραγμάτων τεθεί στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι ΟΤΑ στην πρωτοφανή αυτή υγειονομική κατάσταση άλλαξαν  σχεδιασμούς και έβαλαν άλλες προτεραιότητες για  τη διαχείριση της  πανδημίας.

Αυξήθηκαν οι ανάγκες για οικονομικούς πόρους, στην καθαριότητα, τον κοινωνικό τομέα, οι έκτακτες ανάγκες σε προσωπικό, παροχή υγιών συνθηκών ασφαλείας και μέσων σε εργαζόμενους, στην βοήθεια και εξυπηρέτηση των δημοτών ενώ αντίθετα καταβαραθρώθηκαν τα έσοδα. Η επιχορήγηση από την κυβέρνηση μειώθηκε.

Οι ΟΤΑ  είναι η πιο κοντινή μορφή εξουσίας των πολιτών, ο πιο κοντινός βαθμός διοίκησης. Το 2021 οι ΟΤΑ βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ολοκλήρωσης προγραμμάτων που είχαν σχεδιαστεί βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την διαχείριση της πανδημίας. Σημαντικά έργα υποδομών με αναπτυξιακό περιεχόμενο έχουν μείνει «πίσω» για τη Δυτική Ελλάδα, τι θα γίνει με τα έργα; Ποιες οι προτεραιότητες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού;

Η σύνταξη των οικονομικών προϋπολογισμών και η προοπτική εκτέλεσης τους είναι ιδιαίτερα αμφίβολη αφού πολλοί δήμοι έχουν διαθέσει αρκετά κονδύλια για τον COVID-19.

Από την εκδήλωση θα διερευνηθούν τρόποι, καλές πρακτικές  και δημιουργία κοινών διεκδικήσεων που μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή οι διοικήσεις των ΟΤΑ σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης να προσπαθήσουμε  να ανιχνεύσουμε τα βήματα μας στην μετά COVID-19 εποχή.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση θα συμμετέχουν οι: Γιώργος Ρώρος Επικεφαλής της Ώρας Πατρών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης Αν. Τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Κορκολής, πρ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΣΠΑ, Δ/ντης Ανάπτυξης του Ινστιτούτου ΕΝΑ, Σύμβουλος του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα για θέματα Ανάπτυξης και Οικονομίας, Απόστολος Κατσιφάρας Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Λέντζας Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Νίκος Κοτσώνης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Τουρισμού-Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Πύργου, Γιώργος Σιαμαντάς Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπάκτου-Μέλος της ΠΕΔ Δ.Ε., Σταύρος Καμμένος Επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο Δήμο Αγρινίου και παρεμβάσεις θα γίνουν από τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο Ιατρός Δ/ντης Κέντρου Υγείας Πατρών, Θόδωρο Γκοτσόπουλο Συντονιστής Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταματία Τσουμέα Επικεφαλής παράταξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΑΣΚ ΟΤΑ, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ζωγράφου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» Ηλέκτρα Βισκαδουράκη.

Ερωτήσεις θα μπορούν να γίνονται και ως σχόλιο κατά τη διάρκεια της ζωντανής προβολής ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  




Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search