ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιραλ:  «Απαξίωση των διαδικασιών και έλλειμμα δημοκρατίας» 

 

Οι νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημίαστη χώρα και την περιοχή μας, έχουν μοιραία επιφέρει διαφοροποίηση και στον τρόπο συνεδρίασης των οργάνων του Δήμου Πατρέων. Εύλογο, αναμενόμενο, σωστό. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων έχουν προτεραιότητα, είναι αυτονόητα και απόλυτα σεβαστά. Έτσι οφείλει να λειτουργεί και ο Δήμος Πατρέων.Έτσι λειτουργεί και το σπιράλ σε όλες τις εσωτερικές του διαδικασίες. 

Δυστυχώς η δημοτική αρχή επωφελείται της κατάστασης και αποφεύγει τις συνεδριάσεις των οργάνων με τους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους. Δύο παραδείγματα: Οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν διακοπεί, προτού η Αχαΐαενταχθεί στην πορτοκαλί ζώνη της Αυξημένης Επιτήρησης. Τα 15μελή Διοικητικά Συμβούλια έχουν πάψει να συνεδριάζουν, πολύ πριν τεθεί ο περιορισμόςστις συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων.

Τελαυταία, μάλιστα, για τα συμβούλια των οργανισμών του Δήμου Πατρέων, οι Πρόεδροι τους, ο ένας μετά τον άλλο, επιλέγουν τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις! Από τα μέλη ζητείται να αποστέλλουν την ψήφο τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ακόμα και τηλεφωνικά, μονολεκτικά, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς δυνατότητα συζήτησης, διατύπωσης ερωτήσεων, ανταλλαγής απόψεων, τοποθέτησεων. Έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε στο Πατρινό Καρναβάλι, έγινε στον Πολιτιστικό Οργανισμό και η… «γάγγραινα» επεκτείνεται! 

Το σπιράλ εκπλήσσεται που τέτοιες επιλογές γίνονται από τη δημοτική παράταξη που, ως αντιπολίτευση, πρότασσε πάντα δημοκρατικές ευαισθησίες και απαιτούσε τήρηση ορθών διαδικασιών. Το σπιράλ διαμαρτύρεται για την τακτική, η οποία απαξιώνει τα Διοικητικά Συμβούλια και τη λειτουργία τους, προσβάλει τα μέλη των συμβουλίων και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν και –το κυριότερο- οδηγεί σε συνεδριάσεις χωρίς συμμετοχή, χωρίς αντίλογο, χωρίς ουσία.

Δηλώνουμε με σαφήνεια: «Τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης που συμμετέχουν ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων (ή ως παρατηρητές, όπου δεν έχει το σπιράλ επίσημη εκπροσώπηση)αισθάνονται τον τελευταίο καιρό αποκομμένα από τις διαδικασίες, προσβεβλημένα, σε άχαρο ρόλο, “διακοσμητικό”. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Δεν είναι αυτή η συμμετοχή που οι δημότες μάς εξασφάλισαν. Δομικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι ο διάλογος που βαθαίνει τη σκεψη, τη σύνθεση, την αυτοκριτικη και την ανάδραση. Δεν ευθύνεται η πανδημία για τον «μη διάλογο», είναι επιλογή της δημοτικής αρχής και είναι κατακριτέα. Ζητάμε άμεσα να ξεκινήσουν και στην Πάτρα οι τηλεδιασκέψεις με την ελπίδα σύντομα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε καθεστώς ζωντανών συνεδριάσεων».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου με αφορμή το θάνατο του σύζυγού της, κάνοντας λόγο για αδιαφορία του ιατρού. Η μήτερα του Γιάννη Καλλιάνου, Χάρις Δαμιανού μίλησε στον ALPHA . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κατηγορούμενος πήρε αναβολή για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος, με τον ίδιο να διατείνεται ότι είναι αθώος.  Με την αυτόφωρη διαδικασία και με την . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των 11 εκλεγμένων με τους «Σπαρτιάτες» βουλευτών, του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και ενός δικηγόρου, κατηγορ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από την Παρασκευή (26/4) έως και την Κυριακή (12/5) θα ισχύσουν τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.Ο Δή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής
Image
Image

Search