ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυλωνάς: «Ο Δήμος κατέγραψε ύψιστη επιφυλακή και απόκτησε πολύτιμη εμπειρία»

 

 

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ώρα 10 το πρωί.

Οι προβλέψεις του δορυφόρου ανέφεραν ότι λίγες ώρες αργότερα το μάτι του κυκλώνα θα βρίσκονταν πάνω από τις Αλυκές στην Αχαγιά. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, βρίσκεται μαζί με τους στενούς συνεργάτες του στο γραφείο του. Παρακολουθεί live την πορεία του κυκλώνα και ταυτόχρονα ελέγχει τις σχετικές προετοιμασίες.

 

Ήδη σε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Δήμος χωρίστηκε σε τομείς δράσης και σε κάθε τομέα τέθηκε επί κεφαλής αντιδήμαρχος. Στον κάθε τομέα είχε διατεθεί ο ανάλογος εξοπλισμός, δημοτικός και ιδιωτικός. Ένας μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων σε σημεία με ιστορικό πλημμυρών είχε ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονταν. Ένας, επίσης, μεγάλος αριθμός φρεατίων, με ανάλογο ιστορικό, ελέγχθηκαν εκ νέου για τη λειτουργικότητά τους. Χωματουργικά μηχανήματα είχαν διαταχθεί στα πλέον ευαίσθητα σημεία του Δήμου ενώ ειδικά μέτρα είχαν ληφθεί για την προστασία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Η επαφή με την Πολιτική Προστασία και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν αδιάκοπη και οι δημοτικές υπηρεσίες βρέθηκαν στο μάξιμουμ της επιφυλακής τους. Τελικά, όπως είναι γνωστό, ο Ιανός το μεσημέρι της Παρασκευής ανέστρεψε την πορεία του και δεν έφτασε στα όρια του Δήμου. 

 

«Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε αν τυχόν ο Ιανός έφτανε στα μέρη μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εν τούτοις με βάση την εκτίμηση της πορείας του δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του Δήμου να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή του. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι Δήμος κατέγραψε ένα υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ικανότητας άμεσων παρεμβάσεων. Αυτή η εμπειρία συνιστά μια παρακαταθήκη αλλά και μια μόνιμη επιλογή. Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των συνδημοτών αλλά και των υποδομών του Δήμου, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, προτεραιότητα που δεν επιδέχεται την παραμικρή έκπτωση».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search