ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αιγιάλεια: Κίνηση ανάπλασης από το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο

Μετά από δικαστική διαμάχη με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, που τελικά κέρδισε ο Δήμος Αιγιάλειας, το μόνο κτίριο που βρίσκεται στη Λιμενική Ζώνη του Αιγίου, ανάμεσα στις παλιές γραμμές του τρένου και την προβλήτα του Φάρου, βγαίνει σε δημοπρασία, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Το κτίριο, που τελευταία φορά στέγασε καφετέρια - μπαρ, έχει εμβαδό 113 τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 406 τ.μ. Η δημοπρασία έχει καθοριστεί να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου (1 μ.μ.) και το ΔΛΤΑ επιβάλλει τη χρήση του ως κατάστημα, αποκλειστικά υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαγορεύοντας ρητά τη λειτουργία κέντρου διασκέδασης, προς αποφυγή όχλησης.

Από τοπικούς φορείς, ωστόσο, είχε κατά καιρούς προταθεί να αξιοποιηθεί για infocenter, δηλαδή για Κέντρο Πληροφόρησης τουριστών και χώρου Έκθεσης τοπικών προϊόντων, κάτι που δεν υιοθετήθηκε από τη δημοτική αρχή. Οι προδιαγραφές πάντως είναι «σφικτές» το ΔΛΤΑ προσδοκά να έχει ισχυρό επενδυτή, ώστε η επαναλειτουργία του ερειπωμένου χώρου να συμβάλει στο εγχείρημά του, για ζωή και πάλι στην παραλία.

Το κτίριο είναι παρατημένο επί πολλά χρόνια και απαιτεί γενναία ανακαίνιση, πριν επαναλειτουργήσει. Ετσι, αναμένονται, από τον μισθωτή, αρκετές προσωρινές κατασκευές και προσθήκες, με τα έξοδα να βαραίνουν τον ενοικιαστή.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε 6 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμα. Αν η δημοπρασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί, με τους ίδιους όρους, σε ημερομηνία που θα οριστεί και με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (μηνιαίου μισθώματος) στα 500 ευρώ.

πηγή: Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search