ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αχαΐα - Μυλωνάς: Ας αναλάβει ευθύνες ο Πελετίδης

 

Να γίνει το επόμενο και καθοριστικό βήμα για την ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας, μέσω της λειτουργίας του φράγματος Πείρου - Παραπείρου, αφού πρωτίστως τελεσφορήσει η διαδημοτική διαχείρισή του υπό έναν φορέα, επιθυμεί διακαώς ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ενόψει και της παρουσίας του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή στην Πάτρα (στις 3 Ιουλίου) για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, ο κ. Μυλωνάς στέλνει -μέσω της «Π»- σαφές μήνυμα προς τους όμορους συνδικαιούχους Δήμους Πατρέων και Ερυμάνθου, καθιστώντας κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και πρέπει οι τρεις τους να προχωρήσουν με ένα κοινό σκοπό. Να μη χαθεί η ευκαιρία, αυτοί και όχι άλλοι, να πάρουν στα χέρια τους το νερό του τόπου τους.

«Η Δυτική Αχαΐα δεν αντέχει άλλο χωρίς νερό. Δε λύνεται μόνιμα το πρόβλημα με γεωτρήσεις και άλλα πυροσβεστικά μέτρα, ούτε με τις 100.000 ευρώ της κυβέρνησης για τη λειψυδρία. Πρέπει από τώρα να ρυθμιστεί το θέμα του Φορέα, ώστε του χρόνου η περιοχή μας να παίρνει νερό από το Φράγμα, με διαδικασίες που θα λάβουν ενεργό ρόλο οι δήμοι» λέει ο κ. Μυλωνάς.

Γνωρίζει καλά όμως την ανυποχώρητη αρνητική στάση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, κάτι που ο κ. Μυλωνάς δεν δείχνει πρόθυμος να υιοθετήσει και έτσι να αφήσει τα πράγματα να οδηγήσουν την προσπάθεια σύστασης Διαδημοτικού Φορέα σε πλήρες ναυάγιο.

«Είναι θέμα ωριμότητας, πολιτικής βούλησης και διάθεσης των δήμων ν' αναλάβουν τη συνευθύνη. Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Πελετίδης. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ανεχτώ η Δυτική Αχαΐα να μην έχει νερό και να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια εις βάρος του κόσμου, που δικαιούται φθηνό και οικονομικό νερό» ξεκαθαρίζει ο κ. Μυλωνάς.

Η δημοτική αρχή του Θόδωρου Μπαρή στον Ερύμανθο φαίνεται να συμφωνεί με το μοντέλο διοίκησης, σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη αντίθετη άποψη της δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, η οποία εμμονικά επιμένει σε κρατικό φορέα διοίκησης του Φράγματος και δωρεάν νερό για τους δημότες. Ηδη έχει πραγματοποιηθεί η έμφραξη του Φράγματος, οπότε απομένει το να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για ένα αρδευτικό έργο 95 εκατ. ευρώ, το οποίο, σε ποσοστό κάλυψης 100%, θα περιέχει 45 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες για τις επόμενες δεκαετίες καθ' υπολογισμόν το 2035 στα 40.443.229 κυβικά μέτρα νερού.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search