ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανεκτίμητη νίκη της Ελλάδας στον Εβρο

Αν δεν μονοπωλούσε την επικαιρότητα η πανδημία του κορονοϊού, οι Ελληνες θα είχαμε κάθε λόγο να γιορτάσουμε μια μεγάλη εθνική νίκη. Μετά από μια πολιορκία που κράτησε για 31 μέρες, η προκλητική Τουρκία υποχρεώθηκε σε διπλή ήττα, αφενός η αναδίπλωση, σταματώντας τις ορδές προσφύγων και μεταναστών που καθοδηγούνταν από παρακρατικά στοιχεία, στην περιοχή του Εβρου, αφετέρου η διεθνής απομόνωση, καθώς οι χειρισμοί της Τουρκίας αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών. Χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό επιχείρησε να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με μια αποφασιστική στάση που προφανώς δεν ανέμενε.

Η Ελλάδα έδωσε ένα εντυπωσιακό μήνυμα με αποδέκτες όχι μόνο τον Ερντογάν αλλά και τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. και κέρδισε τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και εντυπώσεων. Ηταν η πρώτη μεγάλη ήττα του Ερντογάν που αποδυνάμωσε αισθητά το μύθο του ηγέτη «που κερδίζει πάντα» και για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ανέδειξε τη χώρα μας όχι μόνο ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή αλλά και ισχυρό τοποτηρητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό σε διπλωματικό επίπεδο είναι επίσης ανεκτίμητο.

* Ο Δημήτρης Λύρας είναι επιχειρηματίας, απόφοιτος οικονομικής σχολής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search