ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ν. Τζανάκος: Ο κ. Πελετίδης καλείται να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Είναι γνωστό πως 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, ανταποκρινόμενοι στην αγωνία των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Νεκταρίου, όπου 115 οικογένειες κατοικούν σε παραχωρημένα από το κράτος σπίτια με στέγες από αμίαντο, έθεσαν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο γενικεύοντας το ώστε να αφορά όλη την πόλη. 

   Το ζήτημα του άκρως επικίνδυνου και καρκινογόνου αμίαντου, αφορά την παγκόσμια κοινότητα και προφανώς την πόλη μας και έχει μια πορεία 3.000 χρόνων χρήσης. Έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως, από όλο τον αρχαίο κόσμο και από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και στην εποχή μας, με κορύφωση της εκμετάλλευσής του τον 20ο αιώνα (κυρίαρχοι στην εξόρυξη, παραγωγή και εκμετάλλευση, Καναδάς και Σοβιετική Ένωση)  οπότε και αποδείχθηκε  η καρκινογόνος συμπεριφορά του, δίχως δυστυχώς μέχρι τα τέλη του αιώνα να γίνει αποδεκτή από τους παραπάνω η απαγόρευση της εμπορίας του. 

   Σαν θέμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο στη λύση του, όπως αποδεικνύει και η μέχρι σήμερα παγκόσμια και ελληνική πραγματικότητα.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις η εισήγηση των 22 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στα παραπάνω, θεωρώντας αυτονόητο πως ένα τέτοιας εμβέλειας και σοβαρότητας πρόβλημα, πολύπλοκο και πολύπλευρο, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά σαν πόλη. 

   Αυτός εξάλλου είναι και ο δρόμος που ακολουθείται και σε παγκόσμιο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ήταν εξάλλου, λόγω του ευαίσθητου αυτού θέματος, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει μια πρώτη απόπειρα συνύπαρξης και συναίνεσης, κάτι που χρόνια τώρα είναι το ζητούμενο (και θεωρείται αιτία της κακοδαιμονίας μας) στην πόλη. 

   Προτείναμε λοιπόν τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων της πόλης (Πανεπιστήμιο, Ιατρικό σύλλογο, Δικηγορικό σύλλογο, ΤΕΕ, Επιμελητήριο κλπ) προκειμένου σε κοινή δράση υπό τον Δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Πελετίδη. Συγκεκριμένα και στοχευμένα. Με σκοπό και με στόχο την αποτελεσματικότητα. Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες και εξειδικευμένες δράσεις και με ‘απολογισμό’ της επιτροπής σε τρεις μήνες και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

              Με έκπληξη όμως παρακολουθήσαμε μια επανάληψη του καταγγελτικού κομματικού λόγου του κ. Πελετίδη. Άστραψε και βρόντηξε, ελάχιστα ασχολήθηκε με το θέμα, βάζοντας στο στόχαστρο τους πάντες και τα πάντα. Μόνο και μόνο για να βροντοφωνάξει πως αρνείται τη συνεννόηση, αρνείται τη συνύπαρξη με οποιονδήποτε φορέα, πως όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει σαν πολίτης στις κινητοποιήσεις που ο ίδιος και η παράταξή του αποφασίζουν.

                 Το Δημοτικό συμβούλιο όμως τελικά, δεν ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη στάση του και τις προτάσεις του για μοναχικό δρόμο. Ενέκρινε την πρόταση των 22 της αντιπολίτευσης με ψήφους 22 έναντι 19 της πρότασης του κ. Πελετίδη. 

                Με βάση το νόμο ο κ. Πελετίδης (ο οποίος δεν ψηφίζει) είναι υποχρεωμένος να συστήσει και να συγκαλέσει άμεσα την επιτροπή που το Δημοτικό του Συμβούλιο αποφάσισε.

               Αυτή είναι η εντολή που του δόθηκε από το ανώτατο όργανο της πόλης.

               Είναι μια πρώτη δοκιμασία εφαρμογής των κανόνων της δημοκρατίας μας, εκείνης της δημοκρατίας που τον έχει φέρει στη θέση του Δημάρχου. 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι ομόφωνη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search