ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαρίνος Σκανδάμης: Υπουργείο, Περιφέρεια και Επιμελητήριο σκοτώνουν τη σταφίδα

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, δικηγόρος και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, καταγγέλλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει ως προς την απόσυρση μέσω αποζημίωσης των πλεονασμάτων της κορινθιακής σταφίδας, ζητώντας πρωτοβουλίες  για την ανάδειξη του θέματος πανελλαδικά και την πολιτική του λύση.

Ο Τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει συγκεκριμένα στην δήλωσή του :

«Τρεις μήνες αφότου η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών με κάποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις απευθύνθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εν μέσω πανδημίας οικονομική στήριξη του κλάδου της κορινθιακής σταφίδας, δεν έχει υπάρξει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία. 

Αν σε αυτή την τραγική πολιτική αδιαφορία, προστεθεί η απαράδεκτη στάση του  Επιμελητηρίου Αχαΐας, που ζήτησε ουσιαστικά από τον αρμόδιο Υπουργό να παύσει την διαδικασία αποζημίωσης, με την αβάσιμη επίκληση των διατάξεων για παραβίαση του ανταγωνισμού, αλλά και την σιγή ιχθύος εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι προφανές ότι διαμορφώνεται ένα τοπίο νεοδημοκρατικής σύμπλευσης κεντρικών και τοπικών κοινών συμφερόντων, που βάζουν στο στόχαστρό τους τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον εξαγωγικό προσανατολισμό των υγιών επιχειρήσεων. 

Το γεγονός μάλιστα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συμπαρίστανται στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, αποκαλύπτει πόσο ενοχλητική είναι η συμπόρευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας με τις πολιτικές επιθυμίες  του Υπουργείου.

Πρέπει γι’ αυτό όλοι οι πιο πάνω φορείς  να πάψουν να καλύπτονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των ιδιωτικών συνομιλιών τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας θα φέρουν την ευθύνη στο ακέραιο, αν δεν δοθεί άμεση λύση σε ένα δίκαιο αίτημα. 

Ας ενεργήσουν έστω μια φορά υπέρ των σταφιδοπαραγωγών, των συνεταιριστικών οργανώσεων και των όποιων υγιών ιδιωτικών επιχειρήσεων στηρίζουν το προϊόν, όσο και αν αυτό είναι μακριά από τη νεοφιλελεύθερη λογική τους, που θέλει το κράτος απόν και το “αόρατο χέρι” της αγοράς να δίνει λύσεις που πνίγουν την αγροτική οικονομία. Σε ό,τι αφορά στο Κίνημα Αλλαγής, μπαίνουμε μπροστά για να αναδείξουμε κεντρικά όσα υπερασπιζόμαστε στην Αχαΐα».  

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Πατουλίδου θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή  στις 12 το μεσημέρι τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
Image
Image

Search