ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κορωνοιός και εκλογές στα νοσοκομεία μας

Με την πρόοδο των εμβολιασμών στην πατρίδα μας και με την Αχαΐα να βρίσκεται σε περίοπτη θέση, δικαιούμαστε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Όταν επτά εκατομμύρια συμπατριώτες σου έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, δεν μπορεί παρά να σε συντροφεύει η ελπίδα, σε κάθε σου σκέψη, σε κάθε σου βήμα, σε κάθε σου όνειρο.

Με την ιδιότητα, λιγότερο του προέδρου της ΝΟΔΕ και περισσότερο του γιατρού, που για σαράντα χρόνια υπηρετώ τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας, θα τολμήσω να κάνω κάποιες σκέψεις, για την διαχείριση της πανδημίας από τα νοσοκομεία μας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, όχι μόνο για την Αχαΐα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τον πλανήτη ολόκληρο, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, έδωσαν -και συνεχίζουν να δίνουν - σκληρό αγώνα, χωρίς να υπολογίζουν ωράρια, χωρίς να φείδονται κόπων, με προσωπικό, αλλά και οικογενειακό κόστος. Μοναδικό τους κίνητρο, να προστατεύσουν την υγεία των συνανθρώπων τους, την ίδια τους τη ζωή

Και με τις διοικήσεις των νοσοκομείων να είναι συμπαραστάτες στον αγώνα τους, να συνεργάζονται με τα θεσμοθετημένα επιστημονικά όργανα, εν τοις πράγμασι να τους έχουν "παραδώσει" την διοίκηση.

Κατόπιν όλων αυτών, τα νοσοκομεία μας, κυρίως το Πανεπιστημιακό και ο Άγιος Ανδρέας, στάθηκαν στο ύψος της αποστολής τους, αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη επιτυχία την πανδημία, νοσηλεύοντας στις ειδικές πτέρυγες και στις εντατικές που ανέπτυξαν, ασθενείς, όχι μόνο από την περιοχή μας, όχι μόνο από την Νοτιοδυτική Ελλάδα, αλλά απ' όλη την Ελλάδα.

Έχουμε λοιπόν την αγαστή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων να αποδίδει εξαιρετικούς καρπούς, γεγονός που εξ όσων γνωρίζω, θα αποτυπωθεί, σύντομα και σε στατιστικά διαγράμματα.

Είς επίρρωση όλων των ανωτέρω, έχουμε τις πρόσφατες εκλογές για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς και τις διπλές εκλογές στον Άγιο Ανδρέα, όπου υπερίσχυσαν κατά κράτος, οι ανανεωτικές δυνάμεις.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν αποτελούν απλά, μια αλλαγή σελίδας, αλλά ένα ισχυρό ράπισμα, σε όσους πιστεύουν ότι τα νοσοκομεία πρέπει να είναι κομματικά φέουδα, χώροι όπου θα "τακτοποιούνται" οι ημέτεροι.

Ήταν ένα δυνατό μήνυμα που λέει: ότι "ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για στείρα κομματική αντιπαράθεση. Ο κόσμος μας παρακολουθεί και μας κρίνει, πολύ αυστηρά μάλιστα. Και είναι έτοιμος να μας περιφρονήσει, είναι έτοιμος να μας γυρίσει την πλάτη"

Ήταν ένα μήνυμα προς τις σειρήνες του λαϊκισμού, που εντελώς ανεύθυνα, έσπερναν την ανησυχία στους ήδη φοβισμένους συμπολίτες μας και κλόνιζαν την εμπιστοσύνη τους προς το σύστημα υγείας.

Ανδρέας Μαζαράκης

Καρδιολόγος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έως και κατά 19,3% ακριβότερο θα είναι φέτος, σε σχέση με το 2023, το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές στα περισσότερα βασικά προϊόντα που το «γεμίζουν», είνα . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Διονύση Τεμπονέρα, Δικηγόρου - Εργατολόγου, Μέλοςυ της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   Τα στοιχεία δείχνουν ότι επανέρχονται όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που μας οδήγησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Λέανδρου Τ. Ρακιντζή, Αρθρογράφου, Αρεοπαγίτη ε.τ. Μου άρεσε η δήλωση του κ. Πρωθυπουργού, ότι « θα ξύσουμε το πάτο του βαρελιού για να επιδοτήσουμε την αγροτική παραγωγή».  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
Image
Image

Search