ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα φαρμακεία και η διανομή σελφ τεσ

Κύριε Διευθυντή

 

Με αφορμή τη δωρεάν διανομή των σελφ τεστ από τα φαρμακεία (που δεν ερωτήθηκαν ποτέ) και σε ότι έχει γραφτεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα (διαμαρτυρίες, δημόσιες αντιπαραθέσεις κλπ) θα ήθελα να σας παραθέσω την ταπεινή μου άποψη, που απορρέει κυρίως από την εμπειρία μου και πού αφορά στη λειτουργία των φαρμακείων γενικά και το ρόλο τους στη κοινωνία.

 

Τα φαρμακεία, με την επέλαση της τρόικας, είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση με απώλεια ιδίων κεφαλαίων λόγω της άμεσης μείωσης των  τιμών  των φαρμάκων μεχρι και 70% (δηλαδή ό,τι ήταν στο ράφι μας αγορασμένο, πωλείτο την επομένη ημέρα κάτω του κόστους) γεγονός βέβαια που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από εφορία και οδήγησε χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία και τα χρέη ,συμπαρασύροντας και τους συνεργάτες τους.

 

Τα φαρμακεία είναι οι μόνες επιχειρήσεις με «δευτέρι» στηρίζοντας   τους συνταξιούχους των οποίων οι συμμετοχές οδεύουν προς τα άνω και η σύνταξη προς τα κάτω.

 

Τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα επάρκειας φαρμάκων λόγω  εξαγωγής αυτών ,αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους. Αυτό σημαίνει ότι με το άνοιγμα του φαρμακείου είναι κυριολεκτικά κρεμασμένοι σε ένα τηλέφωνο ζητιανεύοντας φάρμακα.(Μια επίσκεψη στο site μας θα σας το επιβεβαιωσει).

 

Ο ΕΟΠΥΥ αποδίδει τα χρήματά μας μετά από 2 μήνες ,ενώ η ΑΔΕΕ απαιτεί την άμεση καταβολή του φόρου ανεξάρτητα αν μας χρωστάει τα υπερδιπλάσια.

 

Τα φαρμακεία υποχρεώθηκαν ,χωρίς να ερωτηθούν, να στηρίξουν και την πανδημία μοιράζοντας δωρεάν σελφ τεστ. Δεν θα σχολιάσω το κατά πόσο το μέτρο αυτό είναι αποτελεσματικό, γιατί δεν έχω κανένα στοιχείο από τη βάση δεδομένων. Παρατηρώ όμως πολλούς δημοσιογράφους να μας κατηγορούν (διαβασα τοποθέτηση σήμερα του Καψή στο THE TOC  και πραγματικά εξοργίστηκα )ότι δηλαδή και τι θα πάθουν να δίνουν ένα κουτάκι; Όταν κάποιος θέλει ένα έγκριτο ρεπορτάζ δεν μιλάει με συνδικαλιστές. Πάει απευθείας στο πρόβλημα ,στήνεται με κάμερα στο φαρμακείο και καταγράφει την καθημερινότητα του φαρμακοποιού. 8 στους 10 πελάτες είναι για self test και η διαδικασία χρονοβόρα .Και ερωτώ τον κ. Καψή και όσους έχουν αυτές τις απόψεις ,ποιους πραγματικά εξυπηρετούν αυτά τα  ρεπορτάζ ; Ποιος άλλος ιδιωτικός τομέας υποχρεώθηκε να βάλει πλάτη; Μία επίσκεψη του κάθε Καψη ,στα site των φαρμακοποιων , θα του έδινε ένα αληθινό και έγκριτο ρεπορτάζ της κατάστασης που επικρατεί στα φαρμακεία. Καλούμεθα το μισό εργασιακό χρόνο μας να τον διαθέτουμε στην δωρεάν διανομή!

 

Τελος θέλω να ευχαριστήσω ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας (τουλάχιστον αυτό παρατήρησα από το φαρμακείο)που μας κατανοεί.

 

Με εκτίμηση

 

 Ξανθή Σαλονικίδου

 

Φαρμακοποιός

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως δεν επιθυμεί ο ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να στραφούν στο κόμμα, καθώς είναι άκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, υπό τον Περιφερει . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου Αιγίου επισημαίνουν την επικινδυνότητα του συνολικά και ιδιαίτερα στο χώρο των επειγόντων εξωτερικών ιατρείων καθώς και των εφημεριών ιδίως για τα χειρου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search