ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα χειροκροτήματα δεν φροντίζουν το νοσηλευτικό προσωπικό

Της Αγγελικής Τσονάκα*

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/-τριας, πολλοί θα σπεύσουν να ευχαριστήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει με αυτοθυσία, από πέρυσι, έναν μεγάλο αγώνα κατά της πανδημίας, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ένα «ευχαριστώ» όμως, λόγω της συγκεκριμένης ημέρας, που θα μείνει μόνο στα λόγια, δεν είναι μόνο πολύ λίγο, είναι και πολύ υποκριτικό. Οι νοσηλευτές/τριες δεν έχουν ανάγκη από λόγια, τσάι και συμπάθεια, ο αγώνας τους δεν ανταμείβεται με ανούσια χειροκροτήματα στα μπαλκόνια.

Χρειάζονται μια έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη, η οποία θα αντικατοπτρίζεται, κυρίως, στην αύξηση των πενιχρών αποδοχών τους και στην πρόσληψη προσωπικού, που κρίνεται απαραίτητη για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενός Συστήματος που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά, ιδιαίτερα στην κορύφωση του κάθε κύματος του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, η προσφορά των νοσηλευτών/τριών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, γιατί είναι διαχρονική. Ισχύει και σήμερα εν μέσω πανδημίας, όπως ίσχυε φυσικά και παλαιότερα, όταν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας απαξίωναν συστηματικά το έργο και την προσφορά τους, στο πλαίσιο μιας απαράδεκτης και μεθοδικής απαξίωσης του ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ως κυβέρνηση, προχώρησε σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενίσχυσε τη χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα τους, ενώ έβαλε τέλος σε περικοπές και καθυστερήσεις. Επιπλέον, αύξησε κατά 20% το ωρομίσθιο τους και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Είναι τώρα η σειρά της κυβέρνησης των «αρίστων», πρωτίστως ως ηθική υποχρέωση, να περάσει από τα ωραία, τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα, στις πράξεις. Οφείλει μεταξύ άλλων, να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, εννοείται με μόνιμες προσλήψεις, εντάσσοντας παράλληλα το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, κάτι που θα έπρεπε να είναι απολύτως αυτονόητο.

*Η Αγγελική Τσονάκα είναι μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι ομόφωνη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search