ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Πλέσσας: Φαρισαίοι Υποκριτές

Άρθρο του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών

Διονύση Πλέσσα

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά παίζει ύπουλο και υπονομευτικό ρόλο στον αγώνα των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων. Προσπαθεί να στρέψει με άθλιο τρόπο μια μικρή ομάδα εργαζομένων κατά της Δημοτικής Αρχής που είναι και ο μόνος σύμμαχός τους. Βγάζει «λάδι» την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανακυκλώνει την ανεργία με προγράμματα μερικών μηνών. Κάνουν τους έκπληκτους ότι δεν γνωρίζουν πως η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας είχε καταθέσει τη γνωμοδότηση της, η οποία διαβιβάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου με σαφήνεια τοποθετείτο για το θέμα, όταν εισηγηθήκαμε την στήριξή των εν λόγω εργαζομένων και στα δικαστήρια της Αθήνας.

Τότε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. «ποίησε την νήσσαν», κοινώς «έκανε την πάπια». Τώρα εμφανίζεται τάχα αιφνιδιασμένη και έκπληκτη για την στάση της Νομικής Υπηρεσίας.

Εγκαλούν την Δημοτική Αρχή ενώ γνωρίζουν ότι οι Νομικοί δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, λειτουργούν στα πλαίσια των νόμων και οι γνωμοδοτήσεις και οι νομικές ενέργειες τους κινούνται στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, άσχετα από το ποιος είναι Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει ανάγκη από πιστοποιητικά αγωνιστικότητας από πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου οι Υπουργοί και οι Τοπικοί Συντονιστές του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, δήλωναν δημόσια σε άλλους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας «ότι το πρόγραμμα είναι 8 μηνών και όταν υπογράφατε ως εργαζόμενοι τις συμβάσεις γνωρίζατε ότι είναι 8 μηνών και τελειώνουν, ενώ τώρα έρχεται η νέα σειρά της νέας κοινωφελούς».

Η Δημοτική Αρχή με συνέπεια λόγων και έργων έχει τηρήσει την ίδια σταθερή στάση στήριξης όλων των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας από το 2014 μέχρι σήμερα.

Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και τώρα . Η Δημοτική Αρχή, για άλλη μια φορά, βρέθηκε χτες στην Αθήνα για να στηρίξει τους εργαζόμενους της κοινωφελούς, καταθέτοντας στο Δικαστήριο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία ήδη μέρες πριν είχε παραδώσει στους εργαζόμενους, μαζί με τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Όσοι σκόπιμα εμπλέκουν την πολιτική στάση της Δημοτικής Αρχής υπέρ των εργαζομένων, με την διαφορετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, κάνουν μόνο ζημιά στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. Άλλωστε αυτοί ποτέ δεν στήριξαν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους .

Στο στόχαστρο τους ήταν και παραμένει η Δημοτική Αρχή γιατί συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί για το λαό, για να έχουν όλοι οι άνεργοι σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search