ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η καταγγελία, ο λιθοβολισμός και η λήθη

 

Με αφορμή την μεγάλη συζήτηση που έχει δημιουργηθεί μετά την καταγγελία της ολυμπιονίκου κυρίας Μπεκατώρου, θα ήθελα να τοποθετηθώ με την ιδιότητά μου ως γυναίκας πρώτα και στη συνέχεια ως δικηγόρου και δραστηριοποιούμενου με τα κοινά προσώπου.

Αυτό που αποκάλυψε η κυρία Μπεκατώρου είναι πραγματικά μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ενώ το πραγματικό καρκίνωμα είναι η δομή και η λειτουργία του επαγγελματικού αθλητισμού και όλων εκείνων των δομών του κοινωνικού ιστού που βασίζεται στον λυσσαλέο ανταγωνισμό και στην ένοχη σιωπή, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εσωτερική κοινωνική ενότητα, με την δημοσιοποίηση γεγονότων που ταράσσουν την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας.

Και είναι προφανές ότι ορθώς έπραξε η κ. Μπεκατώρου και προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία, βοηθώντας πιθανόν και άλλα άτομα που ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να καταγγείλουν παρόμοιες συμπεριφορές. Διερωτάται όμως κανείς εύλογα το γιατί σήμερα, το γιατί μετά από τόσα χρόνια… Τι άλλαξε σήμερα από τότε και γιατί κρίθηκε κατά τεκμήριο ένοχος από τα λαϊκά δικαστήρια των ΜΜΕ και των ΜΚΔ ο καταγγελλόμενος; Αν δεν είχε τόση αναγνωρισιμότητα η καταγγέλλουσα, θα τύγχανε αυτής της προσοχής η καταγγελία, ακόμα και αυτού του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και της εν γένει δικαιοσύνης, που συνήθως βραδυπορούν εγκληματικά στην διαχείριση και επεξεργασία παρόμοιων υποθέσεων;

Είναι δε άξιον προσοχής το γεγονός ότι η κοινωνία σιωπά ένοχα στην αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παρόμοιων κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο εκ μέρους των εμπιστευμένων από γονείς και κράτος αθλητικών παραγόντων όσο και εκ μέρους των αθλητών στα πλαίσια του επαγγελματικού, και όχι μόνον, αθλητισμού. Χρειάζεται μόνο μια γενναία πράξη καταγγελίας , απ' όπου και αν αυτή προέρχεται, για να ανοίξει λίγο το απόστημα του επαγγελματικού αθλητισμού και αφού «λιθοβοληθεί» μέχρι θανάτου ο εν δυνάμει ένοχος, τα πάντα πάλι θα περιπέσουν σε βαθιά λήθη.

Εν κατακλείδι θα έπρεπε τόσο η Δικαιοσύνη πρωτίστως όσο και τα ΜΜΕ, να διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες σε κάθε παρόμοια καταγγελία και όχι να επιδίδονται σε κοινωνικό κανιβαλισμό, καταργώντας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωότητας.

* Η Τέτη Τζαμαλούκα είναι δικηγόρος Πατρών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διερεύνηση αδικημάτων όπως αυτό της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search