ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Για τη διάθεση γραφείων στις δημοτικέςπαρατάξεις»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας αναφέρει:

Η παροχή γραφείων σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις είναι ένα δημοκρατικό μέτρο που προωθεί την ισότητα όλων των δημοτικών παρατάξεων. Είναι μέτρο που ενισχύει κυρίως τις ανεξάρτητες παρατάξεις, αυτές που δεν έχουν κομματική στήριξη για να λαμβάνουν επιχορήγηση από τα κόμματα εξουσίας. Είναι μέτρο που ωφελεί τις παρατάξεις που δε στηρίζονται σε επιχειρηματικά συμφέροντα για να απολαμβάνουν τις χορηγίες τους.  Η Ανυπότακτη Πολιτεία είναι μια ανεξάρτητη παράταξη Αριστερών και δημοκρατικών ανθρώπων που εξαρτάται μονάχα από τη συνδρομή των μελών της. Ως εκ των παραπάνω, η παροχή ενός χώρου συνεδριάσεων μας ενδιαφέρει σημαντικά. Δε το θεωρούμε όμως και ζήτημα ζωτικής σημασίας, διότι στα 14 χρόνια της διαδρομής από την ίδρυσή μας, οι συνεδριάσεις μας έχουν φιλοξενηθεί σε μια σειρά από χώρους που είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι για τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να απευθυνθούμε και να εκπροσωπήσουμε. Σε αυτά τα χρόνια στεγαστήκαμε σε χώρους νεολαίας, σε πολιτιστικές λέσχες, σε χώρους πολιτισμού, πολιτικής, αλληλεγγύης κ.α. μιας οι οικονομικές μας δυνατότητες δε μας επέτρεπαν να διαθέτουμε το δικό μας χώρο. 

Θεωρούμε ότι η λύση που προτείνεται από τη Δήμο (το κτήριο Μπουκαούρη και Γούναρη) είναι μια ικανοποιητική λύση λόγω του ότι το συγκεκριμένο κτήριο ενοικιάζεται ήδη από το Δήμο αλλά ο συγκεκριμένος όροφος δεν έχει άλλη χρήση. Επίσης είναι ικανή να στεγάσει όχι μονάχα τις 9 παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις υπόλοιπες που δεν κατάφεραν να εκπροσωπηθούν σε αυτό, εάν τους ενδιαφέρει.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι κάποιες από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχουν την ίδια γνώμη. Δεν ικανοποιούνται από τη λύση και προφασίζονται ότι ο χώρος αυτός είναι εκτός κέντρου της πόλης. Δεν είναι όμως αυτός ο κύριος λόγος που δεν δέχονται να στεγαστούν εκεί τα γραφεία τους. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος αυτός είναι «πολύ μικρός» για αυτούς. Θέλουν το Δήμο να τους πληρώσει πολυτελή και ευρύχωρα γραφεία, στο κεντρικό Δημαρχείο. Δε δέχτηκαν ούτε καν να δουν το χώρο όταν αντιλήφθηκαν ότι βρίσκεται στην πολυκατοικία που έχει ενοικιάσει ο Δήμος για το υπνωτήριο αστέγων. Θεωρούν υποβάθμιση να πάνε σε μια τέτοια λύση.  Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδημάτος αποχωρώντας από τη συνάντηση σήμερα, δε δέχεται να τους «πετάξει» ο Δήμος «με τους λαθρομετανάστες και με τους άστεγους». Θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους κατώτερους από τα μέλη και τους ψηφοφόρους της παράταξής του. Θεωρεί υποβάθμιση να βρίσκεται μαζί τους ακόμη και στο ίδιο κτήριο. Αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα μας προκαλεί έντονη αντίδραση αλλά εμάς τουλάχιστον δε μας ξαφνιάζει. Ξαφνιάζει άραγε τις παρατάξεις που συμπορεύονται μαζί του; a

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search