ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο κορωνοϊός που διχάζει τους πολίτες - « Εμείς... και οι άλλοι »

Διαβάζουμε σε σχόλια στα social media .. : Ψεκασμένοι , ειδήμονες , πρόβατα , σανό , καραντίνα, lockdown, πανδημία , συνωμοσιολογίες , η μάσκα και το κακό που προξενεί ή την προστασία που δίνει ... 

Ο κορωνοϊός  διχάζει τους πολίτες και στη χώρα μας , όσο τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και οι θάνατοι αυξάνονται τόσο φουντώνει η ... κόντρα των πολιτών που "σφάζονται" στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας ο καθένας την δική του θεωρία  ! 

Υπολογίζεται μάλιστα πώς από τον Μάρτιο έχουν ξετυλιχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάνω από 2.000 θεωρίες συνωμοσίας ! (Το συγκεκριμένο νούμερο προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησαν επιδημιολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες, αναλύοντας το περιεχόμενο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες. Προχωρώντας στη σχετική δημοσίευση, στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «American Journal of Tropical Medicine and Hygiene», διαπίστωσαν 2.311 φήμες και συνωμοσιολογικές θεωρίες αναφορικά με ιό Covid-19, με τις οκτώ στις δέκα από αυτές τις φήμες και θεωρίες να μην είναι απλώς παραπλανητικές, αλλά τελείως ψευδείς.) Το χειρότερο, βέβαια, απ΄ όλα είναι ότι αυτές οι θεωρίες αναπαράγονται και δημοσιεύονται συνεχώς στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο!

Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να είναι αυτό μεταξύ των ίδιων των ανθρώπων ο ένας προσπαθεί να επιβάλλει όπως παρατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την άποψη του στον άλλον ... προχωρώντας σε αναλύσεις σε μια προσπάθεια να πεισθεί και καταλήγοντας στο τέλος (οι περισσότεροι) να "στολίζουν" ο ένας τον άλλον με διάφορα κοσμητικά επίθετα !

Όταν μια είδηση αναρτάτε οι αρνητές του ιού και οι άνθρωποι που θεωρούν πώς υπάρχει ...   αλληλοκατηγορούνται μέχρι ο ένας απο τους δύο να τα "παραδώσει" .... !

Γίναμε ΟΛΟΙ τελικά ειδικοί ! 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχουμε εμείς να παρατηρήσουμε είναι πώς ο διχασμός δεν οδηγεί σε καλό και φυσικά πώς η γνώμη του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή ... Οι εκατέρωθεν επιθέσεις και ο εξευτελισμός μέσω αισχρών διαλόγων δεν οδηγούν πουθενά !

Ελένη Παρασκευοπούλου

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search