ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τουρκία: Ο ορισμός της βαρβαρότητας

Αυτές τις ημέρες γίνεται μια μεγάλη συζήτηση και δηλώσεις για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η μετατροπή αυτή δεν θα γίνει ποτέ. Ο Ναός αυτός είναι χριστιανικός, σχεδιασμένος με τα πρότυπα λατρείας των Χριστιανών και δεν έχει καμία σχέση με Τζαμί.

Θα είναι ένα τζαμί υποταγμένο στην χριστιανική θρησκευτική και λατρευτική φιλοσοφία. Ποτέ δεν θα γίνει ένας αυθεντικός μουσουλμανικός χώρος αλλά θα δείχνει την πολιτισμική και πνευματική κατωτερότητα της τουρκικής ηγεσίας.

Oμως πέρα από την Αγία Σοφία υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό και τεράστιο ζήτημα που κατά την γνώμη μου δεν έχει αναδειχθεί. Είναι η είσπραξη δισεκατομμυρίων από το τουρκικό κράτος ως κατακτητής , από την αξιοποίηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού της Μικράς Ασίας, αφού ξερίζωσε το Ελληνικό στοιχείο. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι μόνιμος χρηματοδότης της Τουρκικής οικονομίας.

Πόλος έλξης των εκατομμυρίων επισκεπτών η αρχαία Έφεσος η πατρίδα του Ηρακλείτου,η Σμύρνη ,η Τροία του Ομήρου, η Μίλητος του Θαλή, η Αλικαρνασσός η πατρίδα του Ηροδότου, η Κωνσταντινούπολις με την Αγία Σοφία και τόσες άλλες ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας.

Οχι δεν επισκέπτονται για να μάθουν τον Τούρκικο πολιτισμό, που δεν υπάρχει, αλλά τον Αρχαίο ελληνικό πολιτισμό .

Αντί λοιπόν να είναι ευγνώμονες οι Τούρκοι που εισπράττουν πλούτο, εκμεταλλευόμενοι τον πολιτισμό ενός άλλου λαού, που δεν τους ανήκει και που κατέκτησαν προερχόμενοι από τα βάθη της ανατολής , εν προκειμένω από τον πολιτισμό των Ελλήνων, επιδιώκουν με κάθε τρόπο ει δυνατόν και την πλήρη εξόντωση του Ελληνικού στοιχείου με τις θεωρίες της γαλάζιας πατρίδας και την επεκτατική πολιτική με την λογική της Οθωμανικής αυτοκρατορίας .

Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ο διαχρονικά, με φανατισμό διωγμόςτων Ελλήνων . Μην ξεχνάμε ότι όταν οι τούρκοι τον 15ον αιώνα κατέλαβαν την μικρά Ασία ο Ελληνικός Χριστιανικός πληθυσμός ήταν 25 εκατομμύρια ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα μετά τις σφαγές και τις διώξεις και τον βίαιο εξισλαμισμό, είχαν απομείνει μόνο 2.5 εκατομμύρια και μετά το 1922 δεν έμεινε κανένας… Βέβαια να μην μιλήσουμε για την Ελληνική μειονότητα της πόλης που έχει μείνει μόνο το 2% από τις εκατό και πλέον χιλιάδες που αριθμούσε πριν το 1955και το μένος εναντίον των Ελλήνων συνεχίζεται. ….Είναι απαραίτητο όλος ο κόσμος να ενημερωθεί ότι τα έσοδα της Τουρκίας από τον τουρισμό, αξιοποιώντας τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό της Μικράς Ασίας που επί 2500 χρόνια ήταν Ελληνική , είναι τεράστια.

Ομως και την πληρώνουμε και να μας εξαφανίσει θέλει και τα ρέστα μας ζητάει ..την γαλάζια πατρίδα.

Δεν σέβονται ούτε το Κοράνιο που με σεβασμό αφιερώνει στους Ελληνες το Λ΄ Κεφάλαιο το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει<<… 4) μέσα σε λίγα χρόνια . Τα πράγματα είτε του παρελθόντος είτε του μέλλοντος, εξαρτώνται από τον Θεό. Την ημέρα εκείνη που θα νικήσουν οι Ελληνες, οι πιστοί θα ανακουφιστούν

5)για τη νίκη που θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια του θεού. Ο Θεός βοηθά όποιον Εκείνος θέλει ,καθώς είναι Παντοδύναμος και πολυεύσπλαχνος.>>

Αυτά αναφέρει το Κοράνιο.

Αντί λοιπόν η Τουρκία να προσπαθήσει να ανεβάσει το πολιτισμικό της επίπεδο και να δημιουργήσει έναν δικό της πολιτισμό προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα του 21ου αιώνα ,αλλά και να σεβαστεί και να εκτιμήσει έναν λαό που εξεδίωξε από τα πατρογονικά του εδάφη και που της αφήνει τεράστια έσοδα και μια σπουδαία πολιτισμική παράδοση, ακολουθεί οπισθοδρομική πολιτική νοσταλγώντας τις θηριωδίες των Οθωμανών του 13ου , 14ουκαι 15ου αιώνα .Έχουμε δίπλα μας ένα έθνος που το χαρακτηρίζει η βαρβαρότητα, η παραβατικότητα του δικαίου, η ανομία , ο επεκτατισμός, η βιαιότητα, η αγριότητα, η σκληρότητα και γενικά το απολίτιστο.

Η διεθνής κοινότητα από την άλλη όχι απλώς αποδέχεται διαχρονικά αυτή την συμπεριφορά αλλά με τον τρόπο της την ενισχύει. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η στάση ενίσχυσης και αποδοχής του λεγόμενου πολιτισμένου χριστιανικού κόσμου, της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής παραβατικότητας της Τουρκίας στην Κύπρο, στην Λιβύη, στην Συρία, στην Ελλάδα καθώς εθελοτυφλεί και στις γενοκτονίες των Αρμενίων των Ποντίων και άλλων μειονοτήτων. Να μην αναφερθούμε βέβαια στην πλήρη ανυπαρξία ηγεσιών των χριστιανικών δογμάτων.

Αυτή η πολιτική της Τουρκίας δεν έχει σχέση με τον Ερντογάν ,αλλά είναι διαχρονική πολιτική στάση όλων των τουρκικών κυβερνήσεων.

Είναι αναγκαίο, για μια σύγκρουση που δεν θα αργήσει, να προετοιμαστούμε σοβαρά σαν ελληνικό έθνος.

Θα πρέπει το ελληνικό κράτος να ενημερώσει την παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα μέσω των πρεσβειών μας και των απανταχού Ελλήνων επιστημόνων και φιλελλήνων, με προπαγανδιστικό υλικό που να αναδεικνύει την τουρκική βαρβαρότητα και την θρησκευτική, επιθετική και πολιτική αλαζονεία….

Πρέπει να γνωρίζουν πως εκεί που είναι η σημερινή Τουρκία ήταν ελληνική περιοχή και πως εκεί αναπτύχθηκε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός .Παράλληλα θα πρέπει να αναπτυχθεί ισχυρή αμυντική βιομηχανία καθώς και έρευνα σε αυτόν τον τομέα και βέβαια ανάληψη πρωτοβουλιών για την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού και ισχυρών συμμαχιών.

Πάνω από όλα όμως πρέπει να ενισχυθεί η εθνική συνείδηση και αυτοπεποίθηση ,η ελληνική υπερηφάνεια και ο πατριωτισμός .

Είναι τα ισχυρότερα όπλα ενός λαού.

Είναι προτιμότερο να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται.

 

*Ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος είναι πτυχιούχος μηχανικός, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search