ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιδού τι κάνει η «εχθρική» (για την Αχαϊα) κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Πρώτα ήρθε η εξαγγελία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, σε μήκος 5,16 χιλιομέτρων. Μια εξαγγελία που προσεγγίζει, αν μη τι άλλο, το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, εντός του πολεοδομικού  ιστού της Πάτρας.

 

Και μετά προέκυψε μια ακόμη θετική εξέλιξη, που περιμέναμε επί πολλά χρόνια και αφορά την πρόσβαση μας στο φυσικό αέριο. Αναφερόμαστε στην (πρόσφατα προγραμματισθείσα, άρα βέβαιη) κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης για την έλευση του φυσικού αερίου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με συνολικό προϋπολογισμό 85 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Επομένως, σαφείς δεσμεύσεις και δρομολογημένες εξελίξεις με αναπτυξιακό πρόσημο για την πόλη μας και κατ’ επέκταση την Αχαϊα, εν μέσω μάλιστα της ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε, έρχονται να καταρρίψουν εμφατικά το αφήγημα όλων όσοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αρνητικά διακείμενη έναντι ημών.

 

Έχει ιδιαίτερη σημασία να θυμόμαστε ποιοι μάς απέκλεισαν από το φυσικό αέριο, ποιοι και γιατί ήταν αυτοί που μάς θεωρούσαν επί δεκαετίες δεδομένους. Όπως επίσης έχει μεγάλο νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο να αντιμετωπίζουμε με ευθύτητα και χωρίς συμπλέγματα τα γεγονότα, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, διότι όπως έλεγε και ο Φρανσουά Μιτεράν (σημείο αναφοράς για τους εν Ελλάδι σοσιαλιστές και πάσης φύσεως σοσιαλδημοκράτες) είναι «ξεροκέφαλα»

 

Και τι δείχνουν αυτά; Μα ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μακριά από ανέξοδες κορόνες, φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, στέκεται πραγματικά δίπλα μας, δίνοντας στον τόπο μας, με συγκεκριμένα έργα, μια σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική, που αναμφίβολα μάς έλειπε…   

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search