ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Καρναβάλι, το αποπαίδι της δημοτικής αρχής»

Του Γιώργου Ρώρου, επικεφαλής της παράταξης Ωρα Πατρών :

"Είναι πράγματι άξιο προβληματισμού γιατί το καρναβάλι έχει καταντήσει το αποπαίδι της δημοτικής αρχής παρά το γεγονός ότι αποτελεί σοβαρή οικονομική και πολιτιστική δεξαμενή για την πόλη.

 

Από την ανάληψη του δημοτικού θώκου από τον κ. Πελετίδη, μία σωρεία αστοχιών, λαθών και υποτίμησης, ενέτειναν τον ποιοτικό και καλλιτεχνικό μαρασμό του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της Πάτρας.

 

Οι μόνοι που έμειναν όρθιοι απέναντι σε αυτή την λαίλαπα της προχειρότητας, της άγνοιας και της διάθεσης ευτελισμού σε ό,τι αφορά το καρναβάλι ήσαν τα πιστοποιημένα πληρώματα, οι γνήσιοι καρναβαλιστές. Περισσεύει για αυτούς τους ανθρώπους η ποιότητα, η φαντασία, το κέφι, η δημιουργικότητα. Ως και το παιγνίδι του κρυμμένου θησαυρού που απαξίωσε, οργάνωσαν «συμπληρωματικά» για να δείξουν στην δημοτική αρχή «πώς γίνεται».

 

Ήρθε η ώρα να διωχθούν από τον ΑΣΟ χωρίς εναλλακτική πρόταση εν μέσω κορονοϊού, απαγορεύσεων, να λοιδορηθούν χωρίς σεβασμό, να κατηγορηθούν από την Πρόεδρο, για ανάρμοστη συμπεριφορά στα όρια της βίας!

 

Τη δική τους αδράνεια και λάθη φορτώνουν στα πληρώματα. Την ελλειμματική τους πολιτική σε ότι αφορά το καρναβάλι προσπαθούν να καλύψουν, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Γιατί μόλις έφυγαν οι κατασκευές των καρναβαλιστών από τις αποθήκες του ΑΣΟ προκειμένου να αναδιαμορφωθεί ο χώρος, αποχωρεί και ο εργολάβος;

 

Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1. Αληθεύει, ότι η υπογεγραμμένη από τον τότε Πρόεδρο του ΟΛΠΑ σύμβαση για την στέγαση της σημαντικής αυτής καρναβαλικής δραστηριότητας σε κτίρια της Πειραϊκής Πατραϊκής δεν προχώρησε, γιατί ποτέ η ΚΗΔΕΠ δεν προσκόμισε το ασφαλιστήριο που είχε ζητηθεί για να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα;

2. Αληθεύει ότι η αποχώρηση του εργολάβου δεν έχει σχέση με τα πληρώματα αλλά με άλλους λόγους μεταξύ των οποίων και η ύπαρξη αμιάντου στα κτίρια;

3. Γιατί δεν δημοσιοποιούνται οι λόγοι της παραίτησής της;

4. Αληθεύει, ότι η δημοτική αρχή γνώριζε για τις προθέσεις αποχώρησης του εργολάβου πριν από την εκκένωση του χώρου;

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα ερωτήματα που έθεσε η «Ώρα Πατρών» για την σύμβαση για το έργο του ΑΣΟ σχετικά με τις βεβαιώσεις και πιστοποιήσεις των συμμετεχόντων στη διαγωνιστική διαδικασία δεν απαντήθηκαν από τον κ. Πελετίδη. Αντίθετα, ο Δήμαρχος κάλυψε τις απαξιωτικές εκφράσεις της Προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού για τα καρναβαλικά πληρώματα σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή της.

 

Το καρναβάλι δεν προσφέρεται για τις μικροπολιτικές επιδιώξεις της δημοτικής αρχής. Το καρναβάλι απαιτεί διάλογο, σεβασμό και συναινέσεις.

 

Το καρναβάλι είναι ο κορυφαίος θεσμός της πόλης".

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search