ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Μητρόπολη Ηλείας και Δήμοι Πύργου και Πηνειού, στηρίζουν οικονομικά αδύναμους

 

  Μια πολύ ουσιαστική  επίσκεψη στα γραφεία της Ιερός Μητρόπολης Ηλείας πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη το πρωί στο Πύργο. Οι δήμαρχοι Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος μετά από σύσκεψη με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό συναποφάσισαν την οικονομική στήριξη αδυνάτων και οικονομικά ευάλωτων δημοτών και των δύο δήμων.

   Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός τόνισε με δήλωση του: " Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τους δημάρχους των δύο πόλεων και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όσους δεν μπορούν να βγουν να ψωνίσουν, όσους έχουν οικονομική δυσκολία και όσους έχουν μια ανάγκη, ακόμα και για ένα φάρμακο. Θα διαθέσουμε ένα ταμείο γι αυτό το σκοπό"

  Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε : "Θέλουμε να δώσουμε μια σημαντική βοήθεια στους συμπολίτες μας που βιώνουν το κίνδυνο της πρωτόγνωρης πανδημίας του νέου κορονοϊόυ.  Η Μητρόπολη Ηλείας είναι διαχρονικά  ένας θεσμός με πρωταγωνιστικό ρόλο στη κοινωνική πολιτική του τόπου μας. Τα άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα της διαλογική συζήτησης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας μας δίνουν τις προϋποθέσεις από κοινού να δώσουμε  άμεση βοήθεια στους αναξιοπαθούντες και σ αυτούς που το βιώνουν πιο δύσκολα,, από κάποιους άλλους συμπολίτες μας. Όλοι μας θα πρέπει να αποδείξουμε το μεγαλείο ψυχής, γιατί είμαστε όλοι, στον ίδιο παρανομαστή της κοινής απειλής."

   Ο Δήμαρχος Πηνειού με τη σειρά του ανέφερε: " Η εκκλησία είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο εκτελώντας το καθήκον της. Οι δημοτικές αρχές πασχίζουν από τη πλευρά τους στην αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων που πλήττουν τους ανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από το καθένα. Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Γερμανός από το 1981 που έχει αναλάβει την αρχιερατεία της Μητρόπολης Ηλείας δείχνει το καλό του εαυτό και είναι δίπλα στον άνθρωπο και τη κοινωνία. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του, τόσο εγώ όσο και οι δημότες του δήμου Πηνειού για την άμεση ανταπόκριση του. Είμαστε σίγουροι πως η δοκιμασία αυτή, με την ευλογία του και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου -που θα φέρει τη καλή είδηση -  θα είναι πολύ γρήγορη και θα ευλογούμε εν ετησίως το θεό"  

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4%, στα 830 ευρώ μεικτά από την 1η Απριλίου αναμένεται να συμπαρασύρει 16 επιδόματα της ΔΥΠΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της, δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της. Το α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search