ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα αιτήματα των εργαζομένων προς τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας"

Σε υπόμνημα που παρέδωσαν στη νέα διοίκηση του νοσκομείου "Αγ. Ανδρέας" οι εργαζόμενοι αναφέρουν αναλυτικά:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και ιδιαιτέρως στο πολύπαθο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ¨, πάρα πολλά και μάλιστα αρκετά πιεστικά.

            Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και οι ελλιπέστατες - οι οριακές πιστώσεις, η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του, οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ του εκκρεμότητες και η άναρχη μη λειτουργική χωροταξική κατανομή και οι εκκρεμότητες του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, είναι μερικά από τα γενικά - κεντρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που μας απασχολούν εντονότατα στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

         πέρα βεβαίως

από τα προβλήματα καθημερινότητας που είναι πολλά και σοβαρά και που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε, με σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία μας και βεβαίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Εργαζόμενοι, από τις ασκούμενες εις βάρος μας  κυβερνητικές πολιτικές στα Μισθολογικά, τα Συνταξιοδοτικά, τα φορολογικά, τα ζητήματα των αξιολογήσεων κλπ ζητήματα που βεβαίως αφορούν και το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων της χώρας μας.

       Το προηγούμενο χρονικό διάστημα δώσαμε μεγάλους και σκληρούς αγώνες για την  ύπαρξη και λειτουργία του Νοσοκομείου μας, ένας στόχος που σαφώς περνούσε:

      - Τόσο μέσα από την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού, την κτιριακή του ανακαίνιση,  που σαφώς έγινε χάριν της επίμονης διεκδίκησης του Σωματείου μας, μια κτιριακή αποκατάσταση που σαφώς η απερχόμενη Διοίκηση, που την παρέλαβε έτοιμη, δεν την αξιοποίησε όπως θα έπρεπε.

     - Όσο και μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, την μεγάλη επιτυχή διεκδίκηση μας, που δυστυχώς δύο και πλέον χρόνια μετά την επιτυχή επίτευξη του στόχου μας, παραμένει ανενεργός, λόγω των αλλεπάλληλων λαθών και παραλήψεων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, χάριν συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων που είχαν να κάνουν κυρίως με την διατήρηση της έμμισθης σχέσης της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘώρακος της Κας Μαρτσούκα και όχι μόνον.

       - αλλά και μέσα από άλλες επιμέρους παρεμβάσεις για την ενίσχυση μας με εξοπλισμό και προσωπικό, ζητήματα που τα είχαμε ψηλά στην ατζέντα μας.

       - Και βεβαίως την σωστή οργάνωση και λειτουργία μας, που παρά τις προσπάθειές μας δεν έγιναν ουσιαστικά βήματα

Ζητήματα και προβλήματα, στόχοι για τους οποίους σαφώς και θα συνεχιστούν οι αγώνες και το επόμενο διάστημα και μάλιστα έως ότου το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ φθάσει σε εκείνα τα επίπεδα, έτσι ώστε μαζί με το ΠΠΝΡΙΟΥ, εφημερεύοντας εναλλάξ, να μπορεί να καλύπτει πλήρως και σωστά τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας και όχι μόνον.

        Την περίοδο που διανύουμε, όπως όλοι οι Εργαζόμενοι έτσι και εμείς εδώ στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθενωτική εργασία όπου οι Συνάδελφοι-Εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν την άδειά τους και τα ρεπό τους, προβλήματα που η απερχόμενη Διοίκηση δεν τα αντιμετώπισε ως όφειλε, καθώς επίσης και τα προβλήματα της Οικονομικής Κρίσης πού πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους χαμηλόμισθους Νοσοκομειακούς Υπαλλήλους.    

       Αυτά λοιπόν τα προβλήματα, για τα οποία ευελπιστούμε να έχουμε μια ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και μέσα από έναν ΦΕΡΕΓΓΥΟ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, να βρούμε τις λύσεις που χρειάζονται, για το καλό του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό, σας επισημαίνουμε, στο μέτρο του δυνατού, με το παρών ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΑΣ:

 

1. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

 

      Σε ότι αφορά τον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, που είναι σχεδόν πάνω στα πλαίσια των διεκδικήσεών μας, επιδίωξή μας είναι:

Κατ΄ αρχήν ΑΜΕΣΗ και πρώτη προτεραιότητά μας ή διόρθωση του συνειδητού, όπως προαναφέρουμε, λάθους που τον έχει καταστήσει ανεφάρμοστο και έχει θέσει το Νοσοκομείο στον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ.

Άμεσα την κίνηση των διαδικασιών τροποποίησής του στα κενά και τις παραλείψεις που έχει σε ότι αφορά την Τεχνική Υπηρεσία, την Αποστείρωση κλπ άλλους τομείς.

και βεβαίως την πλήρη ανάπτυξη του, με ιδιαίτερη έμφαση στην επεμβατική ακτινολογία - στεφανιογραφία και όχι μόνον, όπως το επιβάλλουν οι ανάγκες της περιοχής, η ιδιαιτερότητα της, που θέλει το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ, έτσι ώστε να καλύπτει και να εξυπηρετεί πλήρως και σωστά ΟΛΟΥΣ τούς  Πολίτες της περιοχής μας, τους πολίτες που ολοένα και πιο πολλοί το προτιμούν, λόγω της κρίσης, της γεωγραφικής του θέσης και όχι μόνον, στόχοι που σαφώς μπορούν να επιτευχθούν με την δυνατότητα ανάπτυξης των 500 τουλάχιστον κλινών.

 

2.  ΚΤΙΡΙΑΚΑ.

 

        Το 2017, την πιο κρίσιμη και καθοριστική περίοδο για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου μας, έτυχε να έχουμε μια Διοίκηση μη συνεργάσιμη με τους φορείς και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να γίνει μια εφιαλτική μεταστέγαση, αυτή του ΝΝΘώρακος και του 409 στις κεντρικές μας κτιριακές υποδομές, χωρίς δυστυχώς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό, βεβιασμένα και επιπόλαια.

        Αυτή λοιπόν η μεταστέγαση, είχε ως συνέπεια την συρρίκνωση των υπηρεσιών του 409 και του ΝΝΘ, που άναρχα εγκαταστάθηκαν στο κεντρικό κτίριο και το χειρότερο άφησε  άστεγες 150 κλίνες, τμήματα και υπηρεσίες άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για τις ανάγκες της περιοχής μας και όχι μόνον.

        Αυτή λοιπόν η αρνητική εξέλιξη που στιγματίζει την λειτουργία του Νοσοκομείου, δημιούργησε την ανάγκη διεκδίκησης νέων κτιριακών υποδομών και βεβαίως χωροταξικό επανασχεδιασμό, ζητήματα που είναι πρώτης προτεραιότητας για εμάς, που σαφώς θα επιδιώξουμε, όπως και κατά το παρελθόν όπου με τις παρεμβάσεις μας έχουμε αυτήν την κτιριακή εξέλιξη, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΟΛΕΣ μας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ:

 

Την ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των  νεων ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ μας   στόχων, να προχωρήσουν δηλ. οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ που χρειάζονται για να στεγαστούν οι 150 και πλέον άστεγες κλίνες, τα τμήματα και οι υπηρεσίες που προβλέπονται στον νέο οργανισμό και βεβαίως οι άκρως αναγκαίοι και απαραίτητοι χώροι στέγασης του Φαρμακείου, της αποθήκης που βρίσκονται σε εξέλιξη και των αποδυτηρίων Προσωπικού και χώρων ξεκούρασης που δεν υπάρχουν. Τις κτιριακές υποδομές που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η οποία τις εξήγγειλε με μεγαλοστομίες από τον χώρο του Νοσοκομείου, χωρίς δυστυχώς κανένα αντίκρισμα.

Τον επαναπροσδιορισμό της χωροταξικής κατανομής των τμημάτων και των

                     υπηρεσιών μας απέναντι στη σημερινή κατάσταση, έτσι  ώστε αυτοί να

                     καταστούν λειτουργικοί.

Επαναπροσδιορισμό της στάσης μας σε ότι αφορά τα κτίρια του 409 και ΝΝΘ.

Αξιοποίηση της περιουσίας και ιδιαιτέρως του  ΚΤΙΡΙΟΥ που βρίσκεται στην περιοχή της ΖΑΣΤΟΒΑΣ.    

Εγκατάσταση Ηλιακών θερμοσιφώνων και φωτοβολταϊκών συστημάτων και βεβαίως παρασκευή δικού μας οξυγόνου ζήτημα που βρίσκεται ήδη στο Υπουργείο, προκειμένου να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας μας.

Άμεσα χρηματοδότηση για την ανακαίνιση και τον χωροταξικό επαναπροσδιορισμό του ταχύρρυθμου, άμεσα λειτουργικός ο πρώην χώρος του Νεφρολογικού τμήματος που δυστυχώς παραμένει γιαπί.

     Σκοπός και στόχος μας είναι ή ανάπτυξη και λειτουργία, ενός μεγάλου, σύγχρονου Νοσοκομείου πλήρως εξοπλισμένο, όπως προαναφέρουμε και στην περίπτωση  με τον οργανισμό, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα πάρα μέρα και επί ίσοις όροις με το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτουμε πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.

 

3. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

 

       ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων που έχουμε σε Προσωπικό και Ιατρούς, ελλείψεις που ξεπερνούν τους 40 Ιατρούς και τους 240 Εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων,  με προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

       Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου μας σε Νοσηλευτικό-Διοικητικό-Παραϊατρικό και λοιπό Προσωπικό, εμφανέστατη. Αρκεί μια ματιά στα προγράμματα υπηρεσίας όπου τα οφειλόμενα ΡΕΠΟ, οι οφειλόμενες ΑΔΕΙΕΣ και οι ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ καταμαρτυρούν την τραγικότητα της κατάστασης, όπως την καταμαρτυρά και η δυσχερής λειτουργία της Διοικητικής Υπηρεσίας, η οποία πέρα από το σοβαρό έλλειμμα οργάνωσης της με σοβαρές ευθύνες της απερχόμενης Διοίκησης, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού  έχουν οδηγήσει την άλλοτε πρότυπο Διοικητική μας υπηρεσία σε απελπιστική κατάσταση. Τραγική είναι η κατάσταση και στην Ιατρική υπηρεσία, όπου το Νοσοκομείο μέρα με την ημέρα αδειάζει από έμπειρους ιατρούς και ειδικευόμενους, πρόβλημα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, με την άμεση και έγκαιρη προκήρυξη των ιατρών που συνταξιοδοτούνται, διαδικασία ξεχασμένη, για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου, την εξασφάλιση της πλήρους και σωστής λειτουργίας του.

        Με βάσει και τον νέο οργανισμό των 465 κλινών. όπως προαναφέρουμε,  καταγράφουμε αρκετές κενές οργανικές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων. Κενές θέσεις που καθημερινά μεγαλώνουν λόγω των Συνταξιοδοτήσεων και όχι μόνον.

     Βάσει των προαναφερόμενων χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και  εξέταση του προαναφερόμενου προβλήματος

        όπου Ζητάμε ΑΜΕΣΑ

την κίνηση των διαδικασιών ενίσχυσης μας με προσωπικό και Ιατρούς, κατά  προτεραιότητα στα τμήματα που λειτουργούν κάτω και από τα όρια Ασφαλείας, με ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ βάρδιες και σε εκείνα που βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος και βεβαίως Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπου η υπερ-εντατικοποίηση και η αύξηση της δουλειάς, τα πολλά προβλήματα υγείας και όχι μόνον, έχουν οδηγήσει τον κλάδο αυτό αλλά και άλλους σε απελπιστική κατάσταση.

       ΖΗΤΑΜΕ κατ΄ εξαίρεση γενναίες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

      Για την  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της προαναφερόμενης κατάστασης, πέρα από την αναγκαιότητα της παραμονής στη δουλειά των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

         ΖΗΤΑΜΕ

 την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ των μετακινημένων δυνάμεων μας σε άλλες υπηρεσίες όπως στην 6η Υ.Πε και όχι μόνον, καθώς επίσης και την έγκριση όλων εκείνων των αιτημάτων ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ-ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ υπαλλήλων προς το Νοσοκομείο μας.

        Σε ότι αφορά τους μετακινημένους σε άλλα Νοσοκομεία, για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα, ζητάμε την αμοιβαία αντικατάσταση τους, είτε μέσω μετατάξεων είτε μέσω των όποιων πρώτων προσλήψεων.

           Ζητάμε επίσης

Την  παρέμβασή σας, στην Διοικητική Υπηρεσία που όπως αναφέρουμε έχει σοβαρό πρόβλημα οργάνωσης και ανταπόκρισης στις ανάγκες της υπηρεσίας μας, αλλά κυρίως και πρωτίστως στην Νοσηλευτική, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης του Προσωπικού που έχει σοβαρά αρνητικά αντανακλαστικά στη λειτουργία μας, πέρα από το έλλειμμα δημοκρατίας που καθημερινά διαπιστώνουμε και όχι μόνον.

 

4.  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

       Άμεσα ΠΛΗΡΗ και λεπτομερή καταγραφή και αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου και βεβαίως την αξιοποίηση της.

       Άμεσα αποδοχή των όποιων εκκρεμών ΔΩΡΕΩΝ και ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ υπάρχουν προς το Νοσοκομείο και βεβαίως την σχετική αξιοποίησή τους, στην κατεύθυνση της πάγιας πηγής εσόδων για το Νοσοκομείο.

       Επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα του 409 και βεβαίως την συντήρηση-διατήρηση και αξιοποίηση των κτιρίων του ΝΝΘώρακος  καθώς επίσης και του ¨ΣΑΝΑΤΟΡΙΟΥ¨ στη ΖΑΣΤΟΒΑ που έχει αφεθεί στην τύχη των καταπατητών.

 

5. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

 

      Κατ΄ αρχήν ΑΜΕΣΑ γενναία χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των κτιριακών και χωροταξικών εκκρεμοτήτων, την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, κλπ άλλων αναγκών.

        Επαναπροσδιορισμό του προϋπολογισμού μας στις πραγματικές ανάγκες με ΑΥΞΗΣΗ ΑΜΕΣΑ του σημερινού ελλιπέστατου σεισμόπληκτου προϋπολογισμού μας, του υπολειπόμενου έναντι ακόμη και των τελευταίων ετών, τουλάχιστον κατά 40 %, σαφώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την αντιμετώπιση των επιπρόσθετων αυξημένων αναγκών μας και την εύρυθμη λειτουργία μας.

 

6. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

 

     Η διετής και πλέον μη λειτουργία του έχει αφήσει πολλές εκκρεμότητες με τεράστιες επιπτώσεις στους Συναδέλφους-Εργαζόμενους. Εκκρεμότητες που επιβάλλουν ΑΜΕΣΑ την επαναλειτουργία του, μιά επαναλειτουργία που δυστυχώς περνά μέσα από την προαναφερόμενη διευθέτηση του Οργανισμού.

 

7. ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ και ΚΡΙΣΕΙΣ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

 

        Σταθερή και μόνιμη πλέον διεκδίκησή μας είναι οι κρίσεις ΟΛΩΝ των θέσεων ευθύνης στο Νοσοκομείο μας, καθώς επίσης και των θέσεων Διευθυντών των ιατρών στα τμήματα και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.

             έως ότου όμως γίνουν αυτές

θα πρέπει να γίνουν οι επανατοποθετήσεις, που επιβάλλονται μετά την διόρθωση του Νέου Οργανισμού, επανατοποθετήσεις που σαφώς θα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων και όχι στην κατεύθυνση Σερεμέτη που μας οδήγησε σε κινητοποιήσεις και στους ανακριτές.

        Οι κρίσεις και οι επανατοποθετήσεις είναι πλέον μονόδρομος, λόγω και της κατάστασης που βιώνουμε. τις κόντρες και τις αντιπαλότητες που δημιούργησαν οι καρατομήσεις Σερεμέτη και όχι μόνον..

 

8.  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

  

       ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Συνάδελφοι μας στους χώρους δουλειάς, όπου επιβάλλεται:

Παρέμβαση στην εντατικοποίηση της δουλειάς των συναδέλφων μας, στην αγχώδη λειτουργία τους, πού παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά αυτήν την περίοδο λόγω και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Παρέμβαση στην άσκηση πίεσης, στις εξωτερικές επιθέσεις εναντίον τους και την ανάρμοστη συμπεριφορά τρίτων ενάντια τους, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ  ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Εφαρμογή των κείμενων διατάξεων  σε ότι αφορά τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ και  ΕΙΔΙΚΕΣ  άδειες που καταπατούνται, τις ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ  ΑΔΕΙΕΣ, το ΩΡΑΡΙΟ, τα ΡΕΠΟ και βεβαίως την αντικειμενική έκδοση των προγραμμάτων Εργασίας των Συναδέλφων μας, πρόβλημα καθημερινής και έντονης τριβής  αρκετών τμημάτων και χώρων.     

Ορθολογική  κατανομή του Προσωπικού στα διάφορα τμήματα και σταδιακή αντικατάσταση των παλαιοτέρων από τα βαριά τμήματα, επανεξετάζοντας παράλληλα όλα τα σχετικά προβλήματα υγείας των Συναδέλφων-Μελών μας, από μηδενική βάση. Τέλος στο πήγαινε-έλα των συναδέλφων μας από τμήμα σε τμήμα για κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου. Μετακινήσεις πλήρως αιτιολογημένες και μέσα από την Έκδοση της Σχετικής ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν

Ξεκαθάρισμα του τοπίου των μετακινημένων και αποσπασμένων. Επιστροφή όλου του μετακινημένου και αποσπασμένου Προσωπικού μας στις θέσεις τους και περιορισμό των όποιων μετατάξεων, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται πλέον είτε με αμοιβαίες είτε με συμψηφισμό τους από  το Υπουργείο, μέσα από τις εγκρίσεις των εκάστοτε νέων προσλήψεων, εάν και εφ΄ όσον και όποτε αυτές γίνουν.

Άμεσα δρομολόγηση των κρίσεων σε όλες τις θέσεις  ευθύνης του Νοσοκομείου μας.

Άμεσα παρέμβαση στο μεγάλο έλλειμμα Δημοκρατίας που υπάρχει κυρίως στον Νοσηλευτικό  Κλάδο. Επιτέλους -τέλος στο Bullyihg που υφίστανται οι Συνάδελφοί μας.

 

9. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

    

     Πέρα από τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού που εκ των πραγμάτων  καθιστούν τις Διοικητικές μας Υπηρεσίες αναποτελεσματικές, ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία τους είναι και η ανισομερής κατανομή του Προσωπικού και όχι μόνον.           

        Γι΄ αυτό τον λόγο επιβάλλεται και πρέπει, πέρα από τις άκρως αναγκαίες και απαραίτητες προσλήψεις και την επαναφορά όλων των μετακινημένων Συναδέλφων μας, ΑΜΕΣΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση, σωστή οργάνωση και λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών, αντιμετωπίζοντας εξ΄ ίσου τμήματα και Υπαλλήλους, βάζοντας επιτέλους τέλος σ΄ αυτήν την υπάρχουσα κατάσταση.

       Εύρεση κατάλληλου χώρου, μεταστέγασης μέρους του αρχείου, για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος και ει δυνατόν ψηφιοποίηση του, την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση όλου πλέον του σχετικού υλικού.

      ΑΜΕΣΑ απομάκρυνση του πνευμονολογικού Ιατρείου από τον χώρο των Διοικητικών Υπηρεσιών και βεβαίως επαναπροσδιορισμό όλων των χώρων των Διοικητικών υπηρεσιών έτσι ώστε αυτοί να γίνουν πιο λειτουργικοί..

       Επαναπροσδιορισμό της συμμετοχής των Διοικητικών στις βάρδιες του Γρ. κινήσεως, καθώς επίσης και των υπευθύνων αλλά και όλων των συμμετεχόντων στα απογευματινά, διαδικασία που ξεκίνησε από την απερχόμενη Διοίκηση και που για άγνωστους λόγους παραπέμφθηκε στις καλένδες. 

      Λαμβάνοντας υπόψιν μας τις διαδικασίες του παρελθόντος, εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή στη σύνταξη και αποστολή των Νοσηλίων.

      Άμεσα μεταστέγαση του Γρ. Υλικού, όπου οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες.   

 

10.   ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

        

        Σημείο τριβής οι ελλείψεις προσωπικού, η κατανομή του στα τμήματα και τα προγράμματα υπηρεσίας, ο ορισμός και η ανυπαρξία υπευθύνων σε αρκετά τμήματα, οι αδικαιολόγητες και χωρίς τις κείμενες διατάξεις μετακινήσεις

και το κυριότερο          

        Ο απαράδεκτος τρόπος άσκησης Διοίκησης, οι προκλητικότατες  συμπεριφορές στο Νοσηλευτικό προσωπικό, η αισχρότατη αντιμετώπιση του, η συνήθης πρακτική που εφαρμόζεται από την Νοσηλευτική Διεύθυνση, όπου μεταξύ των μελών της δεν υπάρχει καμία συνοχή -συνεννόηση και συνεργασία

και βεβαίως

το μεγάλο έλλειμμα Δημοκρατίας που υπάρχει σ΄ αυτόν τον κλάδο, είναι για εμάς η σοβαρότερη αιτία πολέμου, που θα πρέπει να τελειώσει.

         Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει πλέον, με την υπάρχουσα κατάσταση. Επιτέλους -τέλος σε όλα αυτά που καθημερινά δημιουργούνται στον Νοσηλευτικό κλάδο, από την απαράδεκτη πρακτική της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης. Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

           Άμεσα λοιπόν επαναπροσδιορισμό και επανατοποθετήσεις στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων, αυτών  πού αφορούν την συνένωση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και βεβαίως άμεσα στις κρίσεις όλων των θέσεων ευθύνης.

        Άμεσα σωστή οργάνωση και λειτουργία της  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας συνολικά, με κρίσεις  άμεσα των θέσεων Διεύθυνσης και Προϊσταμένων, πού σήμερα είναι κατ΄ ανάθεση και τοποθετήσεις στις  θέσεις υπευθύνων με βάσει την ΙΕΡΑΡΧΙΑ.  

       Μετακινήσεις  από τμήμα σε τμήμα με έκδοση σχετικής ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν και όχι κατά το δοκούν, αυθαίρετα μέσω του προγράμματος κλπ άλλων διαδικασιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε μετακινήσεις υποβολιμαίες ή απαιτητικές από τρίτους, μετά από  υπόδειξη-αίτημα και απαίτηση των Ιατρών κλπ παραγόντων.

         ΑΜΕΣΑ εφαρμογή ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ σε όλα τα Νοσηλευτικά τμήματα όπως στα χειρουργεία όπου δυστυχώς αρκετά συχνά καταπατάται. Κανονισμοί λειτουργίας στην ΜΧΜΘ, τα Τακτικά Ιατρεία, στις κλινικές κλπ άλλα τμήματα όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες ή λειτουργίες κατά το δοκούν, που παραβιάζουν ωράρια και όχι μόνον.

         Συμμετοχή στο πρόγραμμα Υπηρεσίας όλων των Εργαζόμενων στις κλινικές και όχι μόνον, χωρίς διαχωρισμούς – βολέματα και εξαιρέσεις.

        Κατανομή του προσωπικού με προβλήματα υγείας σε όλα τα τμήματα, βάσει των προβλημάτων του και των αναγκών της λειτουργίας των τμημάτων.

         Πλήρη κάλυψη όλων των Νοσηλευτικών τμημάτων από τις στηρικτικές υπηρεσίες των Β.Θ, της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, των ΙΜΑΤΙΟΚΟΜΙΣΤΩΝ, των ΓΡΑΜΑΤΕΩΝ κλπ άλλων ΚΛΑΔΩΝ, των εργασιών που επιβαρύνεται κάθε φορά ο Νοσηλευτικός Κλάδος.

         

11. ΤΕΧΝΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    

        Κατ΄ αρχήν  παραμένουμε ΣΤΑΘΕΡΟΙ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ στη πάγια θέση μας, για ύπαρξη-παραμονή και λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας  στον Νοσοκομείο με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, μέσα από:

Προσλήψεις μόνιμου και μόνον μόνιμου Προσωπικού.

Μετατάξεις Προσωπικού από άλλες Υπηρεσίες, διαδικασία πού αντιμετωπίζει άμεσα  το όντως υπαρκτό και μάλιστα πολύ σοβαρό πρόβλημα των τεχνικών μας υπηρεσιών, όπου αξίζει να τονίσουμε ότι οι τεράστιες ελλείψεις, που μας έχουν οδηγήσει να λειτουργούμε κάτω και από τα όρια ασφαλείας και με ακάλυπτες βάρδιες, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.

 

12. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.      

    

        Σταθερή και μόνιμη διεκδίκησή μας είναι η λειτουργία όλων των Εργαστηρίων σε κοινούς και ενιαίους χώρους. Άμεσα η μεταφορά- εγκατάσταση και λειτουργία όλων των υπολοίπων Εργαστηρίων στο διώροφο κτίριο και μάλιστα στους εκεί  ενιαίους και λειτουργικούς χώρους.    

       Ενίσχυση τους ΑΜΕΣΑ με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ιδιαιτέρως εκείνων των τμημάτων που βρίσκονται προ των θυρών της κατάρρευσης, εκείνων που αδυνατούν να βγάλουν πρόγραμμα κάλυψης όλων των βαρδιών, όπως είναι το Μικροβιολογικό και βεβαίως επιστροφή των μετακινημένων αυτού του χώρου στις οργανικές τους θέσεις.

        Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ΑΜΕΣΑ η λειτουργία Γραμματειακής Υποστήριξης, αλλά και η σχετική Μηχανοργάνωση στις κλινικές (μπαρκοουντ), η οποία θα συμβάλλει τα μέγιστα στην λειτουργία τους.

 

13. ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

       Ο μεγάλος ασθενής η Ιατρική Υπηρεσία, με την νοοτροπία και τις μεγάλες στρεβλώσεις στην λειτουργία τους. Η λειτουργία που ΠΑΊΡΝΕΙ την μορφή του Ιδιωτικού Ιατρείου αλλά και οι διαδικασίες, η απουσία κανονισμών στις διαδικασία  των επισκέψεων στις κλινικές και κυρίως της παρουσίας στα ΤΕΠ.

 

14. ΑΡΓΙΕΣ–ΝΥΚΤΕΣ-ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ -ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ κλπ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ

 

       Βασική επιδίωξή μας είναι η απρόσκοπτη ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΑΡΓΙΩΝ-ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ και ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ, η καταβολή τους στον χρόνο όπως οι κείμενες διατάξεις επιβάλλουν.  Η καταβολή τους θα πρέπει να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα απαραιτήτως μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες και βεβαίως επί ίσοις όροις σε όλους.

      Επίσης ΑΜΕΣΑ επανεξέταση και επαναπροσδιορισμό της καταβολής των όποιων υπερωριών. Επι ίσοις όροις σε όλους και χωρίς αποκλεισμούς, η συμμετοχή στις όποιες Αργίες-Νύκτες-Υπερωρίες και κυρίως τα απογευματινά όπου η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Άμεσα επανεξέταση και επαναπροσδιορισμό.

 

15. ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζομένων

          

         Βάσει των κείμενων διατάξεων θα πρέπει και στον χώρο μας να λειτουργήσει η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με:

Την ΕΚΛΟΓΗ ΑΜΕΣΑ νέου Οργάνου, λόγω λήξης προ πολλού της θητείας του 

                    Προηγούμενου.

Τον ορισμό και την συμμετοχή σ΄ αυτό του ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΤΕΧΝΙΚΟΥ

                    ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.   

       Παράλληλα μέτρα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των Συναδέλφων μας στους χώρους δουλειάς,  όλου του Προσωπικού, με Εμβολιασμούς κλπ άλλες παρεμβάσεις, δίνοντας έμφαση στα μέτρα προστασίας των συναδέλφων και των  τμημάτων πού εγκυμονούν κινδύνους, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.

 

16.  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

     

         'Ένα από τα μεγάλα προβλήματα στο  Νοσοκομείο μας είναι και τα Προβλήματα Υγείας των Συναδέλφων μας. Προβλήματα Υγείας που θα πρέπει να επανεξεταστούν και να τύχουν της πρέπουσας διαχείρισής τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση και για να σταματήσουν οι σχετικές τριβές, προτείνουμε ΑΜΕΣΑ την σύσταση σχετικής επιτροπής με την συμμετοχή και εκπροσώπου του Σωματείου μας, έτσι ώστε αυτά να εξεταστούν για όλους από την αρχή και μάλιστα από μηδενική βάση.

          Επανατοποθέτηση αυτού του Προσωπικού σε όλα τα τμήματα, λαμβάνοντας υπόψιν μας το είδος και την σοβαρότητα του προβλήματος αλλά και την λειτουργία της υπηρεσίας μας, των τμημάτων εργασίας τους.

       Σε ότι αφορά τα πάρα πολύ βαριά περιστατικά μπορούν και πρέπει να μετακινηθούν σε ανάλογα με το πρόβλημά τους τμήμα, έτσι ώστε να είναι χρήσιμοι και να προσφέρουν.

 

17.  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και ΔΑΥΚ.

 

          Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Χρειάζεται άμεσα παρέμβαση και αντιμετώπιση, όχι βεβαίως στην πρακτική του προκατόχου σας.

        Είναι αδιανόητο να συνταξιοδοτείται Συνάδελφός μας ή γιατρός και να μην είναι άμεσα έτοιμο το ΔΑΥΚ. Τέρμα στις καθυστερήσεις που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και υπομονής.

 

18.  ΕΝΔΥΣΗ-ΥΠΟΔΥΣΗ

      

        Βάσει των κείμενων διατάξεων η υπηρεσία μας υποχρεούται στη χορήγηση ΣΤΟΛΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ στο Προσωπικό, μια διαδικασία που δυστυχώς ποτέ δεν τηρείται, δεν εφαρμόζεται, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.

       Βασική και ΣΤΑΘΕΡΗ επιδίωξή μας είναι ή έγκαιρη  κίνηση και ολοκλήρωση, των εκάστοτε σχετικών διαδικασιών χορήγησης και χωρίς περικοπές των ΣΤΟΛΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ στους Συναδέλφους μας, βάσει των κείμενων διατάξεων.

 

19.  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΠ.

 

          Σοβαρά τα προβλήματα στην λειτουργία τους, απαράδεκτος ο συνωστισμός των συνοδών στους διαδρόμους των Ιατρείων και οι πολύωρες αναμονές-καθυστερήσεις, που κατά την εκτίμησή μας, έχουν να κάνουν:

Με τις ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών.

Με την παρουσία Ιατρών Διευθυντών και Επιμελητών στον χώρο των ΤΕΠ.

Με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Με την κακή και λάθος χρήση του χώρου των ΤΕΠ, όπου δεν εφαρμόζονται κάν οι κτιριακές προδιαγραφές.

και βεβαίως η λειτουργία της διαλογής

     Χρειάζονται λοιπόν άμεσες παρεμβάσεις σε όλα τα προαναφερόμενα, καθώς επίσης και η αναγκαία και απαραίτητη παρουσία της ασφάλειας, ειδικά τις ώρες αιχμής.

 

20. ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ.

 

        Διαχωρισμό ΑΜΕΣΑ της λειτουργίας αυτού του τμήματος από τα ΤΕΠ, εφαρμόζοντας το λειτουργικό καθεστώς που υπάρχει σε όλα τα αντίστοιχα τμήματα των Νοσοκομείων της Χώρας μας.

 

21. ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

 

            Οι ελλείψεις προσωπικού που θα μεγαλώσουν με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις, το πλαίσιο και το αντικείμενο της όλης λειτουργίας τους, ο κλιματισμός στην αίθουσα αναμονής, η κατάσταση στις κοινόχρηστες τουαλέτες  και η καθαριότητα είναι μερικά ενδεικτικά προβλήματα του συγκεκριμένου χώρου, όπου θα πρέπει να δούμε και την λειτουργία των ραντεβού και των όποιων αναβολών για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των Ασθενών.

 

22. Μ.Ε.Θ.

         Μεταστέγαση της ΜΕΘ, σε ενδεδειγμένο για την περαιτέρω ανάπτυξής της χώρο. Μια ανάπτυξη με επιπλέον κλίνες για την πλήρη κάλυψη των σχετικών αναγκών της περιοχής μας, οι οποίες σαφώς και δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες δυνατότητες.

      Άμεσα της αντιμετώπισης του προβλήματος με τον κλιματισμό την νύκτα.

 

23. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

 

       Πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία όλων των χειρουργικών αιθουσών, αφού πρώτα προσληφθεί το αντίστοιχο προσωπικό. Πιστή εφαρμογή της λίστας χειρουργείου αλλά και του κανονισμού λειτουργίας του, που δυστυχώς αρκετά-συχνά καταστρατηγείται.

      ΑΝΕΣΑ ενίσχυσή του με ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, έτσι ώστε να έχουμε 5 τουλάχιστον στην Πρωινή βάρδια, με 2 επιπλέον Βοηθούς Θαλάμων, αλλά και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

      Αντιμετώπιση άμεσα των προβλημάτων με τον κλιματισμό.

 

24. ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ

 

        Τροποποίηση του Οργανισμού για την αυτόνομη λειτουργία αυτού του τμήματος, ως Κεντρική Αποστείρωση, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχετικά με εμάς Νοσοκομεία. Επαναπροσδιορισμός των καθηκόντων των εκεί Εργαζόμενων αλλά και των ακατάλληλων χώρων  εργασίας τους.

       Η αδυναμία κάλυψης όλων των βαρδιών με κλιβανείς, επιβάλλουν την  άμεση ενίσχυση αυτού του τμήματος με το αναγκαίο και απαραίτητο προσωπικό.

 

25. ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

 

       Μεγάλη και ουσιαστική η παρέμβασή του και η λειτουργία του. Οι ανάγκες μεγάλες που επιβάλλουν την ενίσχυση του με προσωπικό. Με δεδομένη όμως  την κάλυψη όλων των σχετικών οργανικών θέσεων, μπορούμε να ενισχύσουμε το προαναφερόμενο τμήμα με προσωπικό που έχει το πτυχίο του φυσιοθεραπευτή και εργάζεται σε άλλες ειδικότητες, όταν βεβαίως οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

26. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. 

     

          Η υπεραυξημένη λειτουργία του επιβάλλει ΑΜΕΣΑ την πλήρη στελέχωσή του, την ενίσχυσή του με μόνιμο Προσωπικό και βεβαίως την μεταστέγασή του.

       Προώθηση κατά προτεραιότητα ΑΜΕΣΑ της άκρως αναγκαίας και απαραίτητης έστω προσωρινής ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ του ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, σε χώρους ενιαίους και λειτουργικούς και βεβαίως την δρομολόγηση ΜΟΝΙΜΗΣ κατασκευής σχετικής ΕΝΙΑΙΑΣ και λειτουργικής ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ.

 

27. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

    

        Πάγια διεκδίκησή μας είναι η συνεχής και διαρκής εκπαίδευση του Προσωπικού μας. Γι΄ αυτό τον σκοπό ζητάμε:

Την απρόσκοπτη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε όλους τους Συναδέλφους μας για την συμμετοχή του στα διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την παρακολούθηση των οποίων είναι ανάγκη να συσταθεί και να λειτουργήσει ειδικό τμήμα στο Νοσοκομείο μας.

Στήριξη-ενίσχυση και συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο μας, με δυνατότητα συμμετοχής  σ΄ αυτές όλου του Προσωπικού μας.

 

28. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΚ. (Σχολής ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ).

     

       Διατήρηση της Σχολής ΔΙΕΚ και βεβαίως την επαναφορά της, την μεταστέγαση όλων των λειτουργιών  της στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.

       Πέρα από τα προαναφερόμενα χρειάζεται ΑΜΕΣΑ, γραμματειακή υποστήριξη και επαρκές διδακτικό-εκπαιδευτικό Προσωπικό και βεβαίως από κοντά παρακολούθηση της λειτουργίας και των προβλημάτων της.

       ΑΜΕΣΑ επαναπροσδιορισμό χώρου αποδυτηρίων με ανθρώπινες συνθήκες. Ένας τέτοιος  χώρος προσωρινά μπορεί να είναι αντί των παγωμένων προκάτ, στους χώρους που ήταν εγκαταστημένη η Νεφρολογική κλινική.

 

29. ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ και ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ.

       

           Σε ότι αφορά  τον κλάδο των Τραυματιοφορέων, πού είναι ή βιτρίνα τού Νοσοκομείου,  αλλά και ή κινητήριος δύναμή του, σε ότι αφορά την διακίνηση των ασθενών, την άμεση και ασφαλή μεταφορά τους, όπου δεν θα ανεχθούμε καμία μα καμία μετακίνηση, προς καμία άλλη υπηρεσία και τμήμα, εντός και εκτός Νοσοκομείου, πέρα από την  καλύτερη οργάνωση του τμήματός τους και την έκδοση αντικειμενικών προγραμμάτων υπηρεσίας για όλους, χρειάζονται άμεσα τα εξής:

Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού ή μετατροπή των με ελαστικές σχέσεις εργασίας Εργαζόμενων σε αορίστου, έτσι ώστε να δοθεί η αναγκαία προοπτική σωστής και ομαλής λειτουργίας του εν λόγω τμήματος.

Άμεσα    επιστροφή   όλων των μετακινημένων   και αποσπασμένων αυτού του κλάδου.

Μόνιμοι και σταθεροί Τραυματιοφορείς και μάλιστα επαρκείς στα χειρουργεία σε όλες του τις βάρδιες.

Προώθηση  σε ελαφρύτερες    θέσεις εργασίας,   των συναδέλφων με προβλήματα υγείας  και μεγάλης ηλικίας, σταδιακά και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

ΑΜΕΣΑ αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τον ΑΞΟΝΙΚΟ, ΤΑ Φορεία τις καρέκλες μεταφοράς και τον χώρο παραμονής τους

       Σε ότι αφορά τούς  ΝΕΚΡΟΤΟΜΟΥΣ, άμεσα κάλυψη των κενών σε προσωπικό, των κενών που κακώς καλύπτονται μέσα από την συνύπαρξή τους με τους Τραυματιοφορείς που σαφώς θα πρέπει να επανεξεταστεί με αμοιβαία και ενιαία αντιμετώπιση.

 

30. ΒΟΗΘΟΙ ΘΑΛΑΜΩΝ.

        

           Η  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ και μάλιστα  συνεχής μείωση του προσωπικού στον συγκεκριμένο κλάδο, σε συνάρτηση με τις  ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και τα πρόσθετα κάθε φορά  καθήκοντα που φορτώνουν σ΄ αυτούς τους Συναδέλφους, επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό των καθηκόντων τους, την επανακατανομή τους στα τμήματα πού έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και βεβαίως την  άμεση κάλυψη των κενών θέσεων πού υπάρχουν. 

        ΑΜΕΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για να ασχολείται το ελάχιστο προσωπικό των Β.Θ στο αντικείμενό του και να μην είναι οι συγκεκριμένοι Συνάδελφοι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές.

 

31. ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ

          

        Με δεδομένη την εγκατάσταση νέου και σύγχρονου εξοπλισμού, για τον οποίο δώσαμε κατ΄ αποκλειστικότητα μεγάλη και επιτυχή μάχη ως Σωματείο, εξυπακούεται ότι  παραμένουμε ΣΤΑΘΕΡΟΙ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ, στην παραμονή αυτών των υπηρεσιών στο Δημόσιο  και την λειτουργία τους με μόνιμο Προσωπικό.     

       Προς αυτήν την κατεύθυνση, επιδίωξή μας είναι η κίνηση των διαδικασιών ενίσχυσης αυτών των τμημάτων, που διαθέτουν ελάχιστο μεν αλλά πολύ καλό και έμπειρο προσωπικό, με την πρόσληψη του αναγκαίου και απαραίτητου μόνιμου Προσωπικού. μαγείρων, βοηθών μαγείρων αλλά και πλυντών σκευών.

 

32. ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ

 

         Οι σημερινές ανάγκες μας καλύπτονται κυρίως με συμβάσεις εργασίας, αριθμός που σαφώς και δεν επαρκεί. Χρειάζεται ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό που είναι βασική επιδίωξή μας.

 

33. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΟ

 

      Στεγάζεται σε χώρους ακατάλληλους. που προορίζονταν για αποθήκες, χωρίς θέρμανση και ψήξη, χωρίς τον αναγκαίο και απαραίτητο αποροφητήρα και χωρίς κάρτα χρήσης του Ασανσέρ. προβλήματα που ταλαιπωρούν αφάνταστα  τούς εκεί Συναδέλφους - Εργαζόμενους στην άσκηση των καθηκόντων τους.

 

34. ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ.

  

       Με δεδομένη την εγκατάσταση νέου και σύγχρονου εξοπλισμού, για τον οποίο δώσαμε κατ΄ αποκλειστικότητα μεγάλη και επιτυχή μάχη ως Σωματείο, έτσι και τώρα διεκδικούμε την στελέχωση αυτών των τμημάτων με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την αναγκαία και απαραίτητη συνέχεια της λειτουργίας τους κάτω από δημόσιο έλεγχο και μάλιστα με προσλήψεις σχετικού ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

 

35. ΓΡ. ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΡΑΦΕΙΟ.

     

      Οι ελάχιστες εναπομείνασες δυνάμεις σ΄ αυτούς τους δύο χώρους δεν εγγυώνται την ομαλή και σωστή συνέχεια της λειτουργίας τους. 

        Το μη επαρκές και με προβλήματα υγείας προσωπικό  που στελεχώνει αυτά τα δύο τμήματα, έχουν οδηγήσει αυτά τα τμήματα σε μια λειτουργία άκρως προβληματική.

        Ο ακατάλληλος χώρος στέγασης και λειτουργίας του ραφείου, εγκυμονεί κινδύνους για την εκεί μοναδική εργαζόμενη Συναδέλφισσα.

        Επιβάλλεται λοιπόν και πρέπει ΑΜΕΣΑ η παρέμβασή σας, έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος μεταστέγασης για το Ραφείο και να ενισχυθούν τα προαναφερόμενα τμήματα ΑΜΕΣΑ με το αναγκαίο και απαραίτητο Προσωπικό.

 

36. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

 

    Σε ότι αφορά την καθαριότητα, όπου οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του τμήματος καθαριότητας, την λειτουργία των ιδιωτικών συνεργείων κλπ.

              Διεκδίκηση και στόχος μας είναι

η επαναφορά του εν λόγω τμήματος στο Δημόσιο με απασχόληση ΜΟΝΙΜΟΥ και μόνον μόνιμου Προσωπικού. Προς αυτήν την κατεύθυνση διεκδικούμε την μετατροπή των σημερινών συμβάσεων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και βεβαίως πρόσληψη επιπλέον ατόμων για την πλήρη και σωστή κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου μας.

 

37. ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΘΥΡΩΡΟΙ.

           

        Η Σωστή οργάνωση και λειτουργία αυτών των τμημάτων, που σαφώς δεν είναι τα ίδια και δεν μπορούν να συνυπάρχουν κάτω από τις υφιστάμενες προϋποθέσεις, ούτε να φέρουν την ίδια στολή που σαφώς είναι απαραίτητη, ακόμη είναι ζητούμενο, ειδικά της ασφάλειας που παρά τις δυνατότητες της δεν είναι στα καλύτερά της.

         Επιβάλλεται άμεσα η υπαγωγή  τους στην δικαιοδοσία του Διοικητή, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις, με σαφή προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων τους, όπου με βάσει τις σημερινές τους αριθμητικές δυνατότητες θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην νέα πτέρυγα και ειδικά στο επισκεπτήριο και τις επιθέσεις στα ΤΕΠ.

 

38. ΕΡΓΑΤΕΣ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

       

       Ο κλάδος των Εργατών υποφέρει από τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εκεί εναπομείναντες Συνάδελφοί μας να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου, να μην μπορούν να πάρουν την άδειά τους κλπ.

      Επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρεθεί τρόπος ενίσχυσής τους, πέρα από την αναγκαιότητα της Πρόσληψης επαρκούς μόνιμου Προσωπικού.

 

39. ΕΠΤΡΟΠΗ ΧΩΡΩΝ.

 

      Το χάος που επικρατεί στην κατανομή και την χορήγηση των χώρων, δεν έχει προηγούμενο. Η κατάσταση αυτή, που χρειάζεται επανασχεδιασμό, δεν πάει άλλο. Επιβάλλεται και πρέπει η επανεξέταση αυτών των δεδομένων και μάλιστα από επιτροπή στην οποία σαφώς θα πρέπει να συμμετάσχει και το Σωματείο μας, όπως παλιότερα πριν από την θητεία του απερχόμενου Διοικητή Σερεμέτη.

 

40. ΣΤΕΓΑΣΗ ΝΝΘώρακος.

 

         Το Νοσοκομείο ΝΝΘώρακος στεγάστηκε σε χώρους που δεν προβλεπόταν γι΄ αυτό, ως μία κλινική και μάλιστα σε μη ενδεδειγμένους για την λειτουργία του χώρους, που σαφώς θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, όπως θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και ό χώρος, το πνευμονολογικό ιατρείο που κακώς και παρατύπως στεγάστηκε και λειτουργεί στον χώρο των Διοικητικών υπηρεσιών του ταχύρρυθμου.

 

41. ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ των ΧΩΡΩΝ του ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟΥ.

 

         Με δεδομένο το γιαπί του 3ου ορόφου και τις επικείμενες εργασίες που είναι να γίνουν στο ταχύρρυθμο, εκτιμούμε ότι χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση στην κατανομή και  χρήση των τεράστιων χώρων του.

 

42. ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ και ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

         Αποδυτήρια και χώροι ξεκούρασης προσωπικού ανύπαρκτοι. Στην άναρχη μεταστέγαση του ΝΝΘώρακος και του 409, όπου με την ανοχή της απερχόμενης Διοίκησης, ¨έτρεξαν¨ πολλοί και κατέλαβαν όποιον χώρο ήθελαν, αλλά και στη συνέχεια η χορήγηση χώρων με άνεση και εν λευκώ σε πάρα πολλούς, πλην του Νοσηλευτικού κλάδου, είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει μείνει χώρος ξεκούρασης και αποδυτηρίων σε αρκετές κλινικές για το προσωπικό, ούτε χώροι αποθήκης για τις κλινικές. με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι απαράδεκτη και δυστυχώς τραγική.

 

43. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟΣ-ΘΥΡΩΡΕΙΟ-PARKING κλπ.

 

         Άμεσα επανασχεδιασμό και επαναπροσδιορισμό της διάταξης και λειτουργίας του περιβάλλοντος χώρου που θέλει διαμόρφωση, του θυρωρείου που θέλει μεταφορά. αλλά και του parking.

          Διαμόρφωση και νέα είσοδο - έξοδο κυρίως για τα φορτηγά και τις νεκροφόρες, αλλά και για την είσοδο - έξοδο του προσωπικού στις ώρες αιχμής, προς αποφυγήν του συνωστισμού στο δυσλειτουργικό φανάρι της κεντρικής πύλης.

 

44. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

 

        Δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένη, συστεγάζεται με την ουρολογική που λειτουργεί χωρίς υπεύθυνη και με ακάλυπτες κάποιες βάρδιες, με 3 θαλάμους των 14 κλινών, χωρίς θάλαμο μόνωσης, χωρίς αποδυτήρια προσωπικού, χωρίς χώρο ξεκούρασης, χωρίς αποθήκη υλικού, με ελλείψεις προσωπικού και βεβαίως σε ενιαίο Γραφείο οι προϊστάμενες, όπως ενιαίος και δυσλειτουργικός ο χώρος της στάση του Νοσηλευτικού Προσωπικού.

 

45.  Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΚΛΙΝΙΚΗ

 

         Κλασική περίπτωση του τρόπου λειτουργίας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι η αντιμετώπιση της Β΄ παθολογικής. Ένα βαρύ τμήμα που δυστυχώς αντιμετωπίζεται με ελαφρύτατα, παρά τις πάμπολλες παρεμβάσεις ακόμη και κινητοποιήσεις. Συχνές αλλαγές προσωπικού, κάτι που δεν ενδείκνυται σε τέτοια τμήματα, χωρίς ποτέ να ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των εκεί εργαζόμενων, που είναι η αναγκαία και απαραίτητη ενίσχυση  με ένα έως 2 άτομα δυνατότητας κυκλικού ωραρίου, αφήνοντας παράλληλα να εργάζονται σ΄ αυτό το βαρύ τμήμα άτομα του ΟΑΕΔ και άτομα με πολλές απουσίας που επιβαρύνουν και δυσλειτουργούν το τμήμα, κατά τα άλλα μένει σταθερή στην εμπαθή στάση της στην μοναδική ΠΕ που εργάζεται εκεί, την καρατομηθείσα από την απερχόμενη Διοίκηση.


46. ΜΟΝΑΔΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

       Οι μη ενδεδειγμένοι χώροι στέγασης, απαράδεκτοι και προκλητικοί, όπως απαράδεκτη και η κατάσταση με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, που αναγκάζει τους ασθενείς να κάνουν χημειοθεραπείες σε καρέκλες και κοινή θέα.

 

47. ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ

      Άμεσα προκήρυξη θέσεων Ιατρών για την πλήρη και  την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του τμήματος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

 

48. ΕΡΓΑΣΙΑ -  ΩΡΑΡΙΟ.

          

           Σεβασμό  στο ωράριο και τις βάρδιες των συναδέλφων μας, τόσο από την πλευρά της υπηρεσίας όσο και από την δική μας, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.

       Όχι ωράρια κατά το δοκούν, ούτε καλύψεις κατά το δοκούν. Όλοι στην εργασία τους χωρίς εξαιρέσεις, διαχωρισμούς και ιδιαιτερότητες.

 

49. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ.

     

      Βάσει σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ του Νοσοκομείου, προβλέπεται η σύσταση και λειτουργία δύο κυλικείων στο Νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα για λογαριασμό του Σωματείου.

       Ζητάμε ΑΜΕΣΑ, με αφορμή την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου στις νέες και ενιαίες κτιριακές του εγκαταστάσεις και εν όψει και της νέας σχεδιαζόμενης Κτιριακής του υποδομής αλλά και του αντικαπνιστικού κανονισμού να επαναπροσδιοριστούν οι χώροι στέγασης των κυλικείων και όχι μόνον. 

 

50. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

     

      Η 6η Υ.Πε είναι πρωταθλήτρια στις Αγωγές, ποινικές και πειθαρχικές εναντιώσεις, τόσο των απερχόμενων Διοικήσεων όσο και του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε ενάντια στα Συνδικάτα και τους Συνδικαλιστές. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, έχει οδηγηθεί στις ανακριτικές αρχές μετά από έγγραφη προσφυγή του απερχόμενου Διοικητή του Νοσοκομείου και του απερχόμενου Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, γιατί ¨τόλμησε¨ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενο την νομιμότητα.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας κλήθηκε σε μεθοδευμένη απολογία, για μια σειρά από συνδικαλιστικές πράξεις και ενέργειες του 2013 και του 2014 για τις οποίες ο απερχόμενες Διοικητής έστειλε  την επιβολή ποινής στο Υπουργείο. Συνδικαλιστικές πράξεις και ενέργειες για τις οποίες την 9/3/2020 οδηγείται εκ νέου στα δικαστήρια μηνυμένος από τον Νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, από τον οποίο έχουν μηνυθεί και πάρα πολλοί άλλοι.

Ζητήματα που θα μας απασχολήσουν ΑΜΕΣΑ, δεδομένου ότι το υπουργείο επέστρεψε το συγκεκριμένο ζήτημα στο αρμόδιο όργανο το Δ.Σ του Νοσοκομείου, το οποίο θα πρέπει να λάβει υπόψιν του και να επαναφέρει  την απρόσκοπτη συνδικαλιστική μας λειτουργία και δράση.

 

51. ΣΤΕΓΑΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

 

       Η προηγούμενη Διοίκηση αδιαφόρησε πλήρως για την στέγαση του Σωματείου μας, που ήταν και υποχρέωσή της βάσει των διατάξεων του 1264. Παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ την από κοινού εξεύρεση χώρου λειτουργικού για την στέγασή μας, χώρου που να είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλους τους Συναδέλφους –Μέλη μας,

 

52.  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

        

        Σε γενικές γραμμές δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι στα καλύτερά του.         Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔOΤΗΣΗ του συνεχίζεται παρά την επαναφορά της λειτουργίας μας στην προ σεισμού κατάσταση, κάτι που επιβάλλει την επαναφορά μας και στους τότε προϋπολογισμούς, γι΄ αυτό και η διεκδίκησή μας για την αύξηση της σχετικής χρηματοδότησης κατά 40% τουλάχιστον και η απόδοση όλων των υπεσχημένων πιστώσεων για τις ανάγκες της μεταστέγασης.

       Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ σε Ιατρούς και Προσωπικό και βεβαίως η σοβαρή και πολύκαθυστερημένη εφαρμογή του ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, είναι ανασταλτικός παράγοντας στην λειτουργία μας και ιδιαιτέρως στην άκρως αναγκαία και επιβεβλημένη πλέον ενοποίηση των υπηρεσιών και λειτουργιών μας.

        H λειτουργία της Ασφάλειας και των θυρωρών, το χάος με το επισκεπτήριο και η ανεξέλεγκτη είσοδος στο Νοσοκομείο, ο τρόπος διαχείρισης των αποκλειστικών, η κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο  και πολλά άλλα δημιουργούν μια χαώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο, μια κατάσταση που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των Συναδέλφων και κατ΄ επέκταση του Νοσοκομείου.

          Το έλλειμμα συντονισμού των υπηρεσιών μας, η ανυπαρξία κανονισμών λειτουργίας σε όλους τους τομείς και όχι μόνον, η χρήση του εξοπλισμού μας κατά το δοκούν και πολλά άλλα δημιουργούν μια χαώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο.

       Η κατανομή του προσωπικού, η ¨αγωνία¨ παρουσίας ΤΕ σε κάθε βάρδια κλπ όπως  και ο καταμερισμός της δουλειάς που είναι ζητούμενο στα νοσηλευτικά τμήματα και όχι μόνον, είναι μερικές και μάλιστα ανέξοδες κινήσεις που μπορούν να γίνουν.

        Επιβάλλεται λοιπόν και πρέπει ΑΜΕΣΑ η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, προτού αυτή αποβεί μοιραία για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου και των Εργαζόμενων σ΄ αυτό, αλλά και των πολιτών κυρίως που θέλουν και προτιμούν, που αγαπούν αυτό το Νοσοκομείο.

        Επισημαίνουμε ότι τα μεγάλα μας κενά καλύπτονται από τους Συμβασιούχους Εργαζόμενους, τους Εργαζόμενους διαφόρων προγραμμάτων και βεβαίως τους μετακινημένους, εργαζόμενους για τους οποίους θα πρέπει να δούμε τις δυνατότητες παραμονής τους, δεδομένου ότι η αποχώρηση τους θα μας φέρει σε πάρα πολύ δυσχερή θέση.

            k΄ Διοικητά

       Μία από τις πρώτες προτεραιότητές μας ως νέο Δ.Σ ήταν ή ΑΜΕΣΗ συνάντησή μας  μαζί σας. Μια συνάντηση που θέλουμε να βάλλει τους σωστούς κανόνες της μεταξύ μας συνεργασίας, για την αντιμετώπιση, την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό, όλων των προαναφερομένων ζητημάτων, των προβλημάτων αυτού του ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ, πού δεν είναι και τα μοναδικά.

        Για την επίτευξη αυτού του  μοναδικού και αποκλειστικού μας στόχου, που το ξανατονίζουμε δεν είναι άλλος από την επίλυση των προβλημάτων μας, θα χρειαστούν  ΣΥΧΝΕΣ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ και μάλιστα ανά ΤΑΚΤΑ χρονικά διαστήματα συναντήσεις μαζί σας.

          Θα επιδιώκουμε  συναντήσεις μαζί σας ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ για όλα τα προβλήματα, παρουσία όλου του Συμβούλιου μας, ή του Προεδρείου μας, αλλά και με κλάδους και ειδικότητες Εργαζομένων που θα βιώνουν έκτακτα ή μη αντιμετωπίσιμα εκ μέρους σας προβλημάτων, τόσο με εσάς, όσο και με το Δ.Σ του Νοσοκομείου όπου θα επιδιώκουμε παραστάσεις και παρεμβάσεις και βεβαίως κινητοποιήσεις κάθε δυνατής μορφής  εάν και εφ΄ όσον τα προβλήματα μας δεν επιλύονται.

         Οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι που καθημερινά μοχθούν υπερβάλλοντας εαυτόν για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών, βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθενωτική εργασία όπου δεν μπορούν να πάρουν την άδειά τους και τα ρεπό τους, χρειάζεται και πρέπει να έχουν καλύτερη τύχη και καλύτερη αντιμετώπιση απ΄ όλους μας.

       Θέλουμε να πιστεύουμε και ευελπιστούμε, ότι θα υπάρξει ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης, της επίλυσης των προβλημάτων, που είναι σταθερή και μοναδική επιδίωξή μας, των προβλημάτων του Νοσοκομείου μας, των Ασθενών αλλά και των Συναδέλφων  Εργαζόμενων πού εκπροσωπούμε. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search