ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για το νέο ασφαλιστικό στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Ενημερωτική εκδήλωση με κεντρικό θέμα το νέο ασφαλιστικό συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην οδό Κολοκοτρώνη στις 18.30 το απόγευμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαΐας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων καθώς και η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων ανωτάτων σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Δυτ. Ελλάδας.

Στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν όλοι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, μισθωτοί και επαγγελματίες αλλά και άνεργοι με σκοπό να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να θέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο.

Ομιλητές θα είναι οι:

• Ευάγγελος Κουμαριανός (νομικός, ερευνητής Πάντειο Πανεπιστήμιο).

• Αντώνης Κουρούκλης (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) ενώ σύντομες τοποθετήσεις θα κάνουν η Βέτα Πανουτσάκου (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) και ο Γαβριήλ Ιωαννίδης (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας).

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση με αφορμή την εκδήλωση, μία νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται προ των πυλών χωρίς να έχουν κατ’ ουσίαν ρωτηθεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Εδώ και πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις φροντίζουν να αδειάζουν τα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή στην ουσία «κλέβουν» τα χρήματα των εργαζομένων (χρηματιστήριο, δάνεια σε επιχειρηματίες, κούρεμα των αποθεματικών, κ.α.). Επιπλέον, με τον έναν νόμο πίσω από τον άλλο έχουν επιφέρει μείωση στις συντάξεις, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αδυναμία θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για μεγάλο τμήμα των εργαζομένων.

Ο νέος νόμος του Υπουργείου Εργασίας δεν προσανατολίζεται στην ανατροπή των παραπάνω. Αντιθέτως, πατάει στον νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και όλους τους προηγούμενους αντι-ασφαλιστικούς νόμους, κυρίως διατηρώντας τη διάκριση σε εθνική και ανταποδοτική σύνταξη, τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης και τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης.

Αυτές οι βασικές κατευθύνσεις καλύπτονται πίσω από την υποτιθέμενη αύξηση στο μισθό των μισθωτών που όμως προέρχεται από τη μείωση των εισφορών, δηλαδή, από την περαιτέρω χειροτέρευση των εισροών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Μόνο η δική μας αποφασιστική στάση και διεκδίκηση μπορεί να επιφέρει αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search