ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πάτρα: Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπορίου Πελοποννήσου για την Πατρών-Πύργου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων και για τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα καθώς και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος - Καλαμάτα.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση έναρξης και τις συνεχείς αναβολές των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού, αλλά και για την εγκατάλειψη του έργου, η οποία έχει οδηγήσει στην καταστροφή αρκετών τεχνικών έργων που έχουν ήδη κατασκευαστεί (τόσο από την επίδραση των φυσικών φαινομένων όσο και από λεηλασίες) και έχει απομονώσει την Δυτική Πελοπόννησο από την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ως ενιαίο, συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο, δεν αποτελεί μόνο συμβατική υποχρέωση της χώρας αλλά και υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στην ξεχασμένη Δυτική Πελοπόννησο.

Απαιτούμε συγκεκριμένη δέσμευση για το στοχοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί και την άμεση έναρξη υλοποίησης του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.
Απαιτούμε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και ευρύτερα για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Αυτός ο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες δρόμος δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε μια μέρα. Πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν να ματαιωθεί. Τα δεκάδες θύματα και η αναπτυξιακή επιβίωση της Δυτικής Πελοποννήσου το απαιτούν.

Όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου αυτό που σήμερα παρουσιάζει είναι εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και διάλυσης. Σταθμοί και λοιπές εγκαταστάσεις έχουν διαρρηχθεί και ο εξοπλισμός του έχει κλαπεί ή καταστραφεί. Η γραμμή είναι αδιαμφισβήτητα χρήσιμη τόσο για καθημερινή συγκοινωνία όσο και για την τουριστική διευκόλυνση.

 Η σύνδεση των κωμοπόλεων και πόλεων θα φέρει οφέλη στις τοπικές κοινότητες και στην περιφερειακή οικονομία. Επίσης θα συμβάλει στην περιβαλλοντική πρόοδο, την οικονομία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ακόμα η επαναλειτουργία της γραμμής θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στις επιβατικές και εμπορικές μεταφορές αλλά κυρίως στον τουρισμό, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο περνάει μέσα από ορισμένα από τα πιο όμορφα σημεία της Πελοποννήσου.
Απαιτούμε την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα ως σημαντικό μέρος της αναπτυξιακής προοπτικής στην Πελοπόννησο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», πέντε αλλοδαποί, ηλικία 25, 27, 45, 57 και 62 ετών, για παράβασ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναλυτική ανακοίνωση για τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search