ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Βράβευση Ειδικού Σχολείου της Πάτρας σε διεθνή διαγωνισμό

Για ακόμη μία φορά το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Πάτρας  γέμισε με χαρά,  όταν οι μαθητές/τριες  του, Βασιλική Σ., Γεράσιμος Κ., Γιώργος Γ., κ.α.  με την βοήθεια του εκπαιδευτικού τους Τσορμπατζόγλου Γιώργου βραβεύθηκαν στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Το μάθημα … παιχνίδι» που συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. 

   Η ομάδα αυτή, κατασκεύασε ένα ψηφιακό παιχνίδι για κινητά και tablets με λειτουργικό σύστημα android. 
   Η ιδέα για την κατασκευή του παιχνιδιού προήλθε από τους ίδιους τους μαθητές,  που θέλησαν το παιχνίδι να εξυπηρετεί όχι μόνο την συμμετοχή του σχολείου σε διαγωνισμούς αλλά να είναι και χρήσιμο στην διαδικασία μάθησης παιδιών που το έχουν ανάγκη. Έτσι γεννήθηκε το «Παίζω με τους αριθμούς», που σκοπό έχει να βοηθήσει μικρά παιδιά αλλά και  μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες να κατανοήσουν την αρίθμηση, την πρόσθεση και την αφαίρεση στην δεκάδα.

   Είναι συμβατό με τον δημοφιλή και  δωρεάν αναγνώστη οθόνης Google TalkBack, πράγμα που σημαίνει ότι αν χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με τον αναγνώστη μπορεί να υποστηρίξει αυτόνομα και μη βλέποντες.

    Η εφαρμογή, δεν έχει διαφημίσεις, είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη στο διαδίκτυο, αρκεί να την αναζητήσετε στο Google Play Store με το όνομά της «Παίζω με τους αριθμούς».

   Ο ιστότοπος στην θέση tsormpat.sites.sch.gr/android  παρέχει υλικό υποστήριξης για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να εφαρμόσετε το ψηφιακό παιχνίδι-εφαρμογή της ομάδας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

   Θα είναι χαρά για την ομάδα κατασκευής να την κατεβάσετε και να την χρησιμοποιήσετε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες, σημειώθηκε το βράδυ στην Αγιά Χανίων,  Όπως αναφέρει το creta24.gr ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις 18χρονοι -δύο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προχώρησε χθες (20.6.2024) -έπειτα από ελέγχους που έκανε- στο κλείσιμο άλλων τεσσάρων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων Η&Μ, γ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάτρης των πολυτελών διακοπών και της ωραίας ζωής φαίνεται πως είναι η αστυνομικός που υπηρετούσε στη Μύκονο και συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε μια χρυσή αλυσίδα από μία κρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυση και αγωγή κατά της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Σοφίας Πολυζωγοπούλου καταθέτει ο Αλέξης Κούγιας όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.  Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλεί την Σοφία Πολυζω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή μας σήμερα Παρασκευή 21/6/2024 το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και ενημερώνει ότι θα ισχύσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Απόστολος Κόγκας επισκέφθηκε πρόσφατα τα  γραφεία των Βουλευτών Ν. Αχαΐας, τους ενημέρωσε για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσες εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου. Λόγω των εργασιών θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης αύριο, από τις 8.30 π.μ. έως τις
Image
Image

Search