ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ: Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων Χρηζόντων Μέριμνας

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» η Ομοσπονδία πραγματοποίησε συνάντηση με τον φορέα-μέλος της, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων Χρηζόντων Μέριμνας προκειμένου να υπάρξει συζήτηση για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι δομές του ιδρύματος.

Όπως ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Συλλόγου υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των χρηματοδοτήσεων για τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ), από το προηγούμενο έτος, αλλά και για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ-μεΑ.

Επίσης, οργανωτικά ζητήματα προκαλεί η μη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω έλλειψης απαρτίας, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται αποφάσεις π.χ. για την εφαρμογή προγραμμάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι το τέλος του έτους το Κέντρο πρόκειται να παραλάβει για να λειτουργήσει τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και το Κέντρο Ημέρας είναι απαραίτητη η σύμπνοια και η συνεργασία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (εκπροσώπων Δήμου και φιλανθρωπικού σωματείου), της Διοίκησης και των εργαζομένων καθώς οποιαδήποτε προστριβή έχει άμεσο αντίκτυπο στους ωφελούμενους με αναπηρία.

Η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει άμεσα παρέμβαση προς το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες για την καταβολή των χρηματοδοτήσεις στο Κέντρο.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν, η Πρόεδρος, κα Ανθή Παχή, η Αντιπρόεδρος, κα Κυριακή Λαμπροπούλου και τα μέλη, κα Παρασκευή Ρογκάλα και ο κος Βασίλειος Κουρλέσης. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος, κος Αντώνης Χαροκόπος και ο Ταμίας, κος Γεράσιμος Παπαστεφανάτος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναχώρησε εν πλώ απο τον Πειραιά πάνω στο ιστιοφόρο Belem η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το ιστορικό ιστιοφόρο αναμένεται στις 8 Μαϊου στην Μασσαλία, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Tροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο, με μια οδηγό να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και να καρφώνεται σε είσοδο κτιρίου. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του νοσοκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε την εξαιρετική παρουσία της στο τουρνουά τένις, που διεξάγεται στην Μαδρίτη, καθώς επικράτησε άνετα της Αμερικανίδας, Σλόαν Στέφενς με 6-1, 6-3 και προκρίθ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που παράγουν οι κυβερνητι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search