ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

σπιραλ για Έσπερο: Τι κάνει ο Δήμος για την απόκτησή του;

Το σπιραλ ανακοίνωσε τα εξής για τον Έσπερο:

Ανάμεσα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, η ΚΕΔΗΠ – Πατρινό Καρναβάλι ανακοίνωσε προ ημερών και τα «Ειδώματα», μια αναβίωση των προξενιών που γίνονταν κάποτε μέσα στο γαλακτοζαχαροπλαστείο Κόντου. Χώρος διεξαγωγής –τότε και τώρα- ο περίφημος «Έσπερος», εκεί που κάποτε χτυπούσε η καρδιά της Πάτρας, εκεί που σήμερα ο Δήμος Πατρέων έχει αναλάβει μια υποχρέωση απέναντι στην ιστορία της πόλης. Την υπενθυμίζουμε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 6 Απριλίου 2023, συζήτησε διεξοδικά το θέμα και αποφάσισε κατά πλειοψηφία «να προχωρήσει ο Δήμος Πατρέων σε απευθείας αγορά του ακινήτου από τον ιδιώτη που το κατέχει». Προφανώς η δημοτική αρχή συζητά με τον νυν ιδιοκτήτη, όπως προκύπτει από την διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο χώρο του «Έσπερου».

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης ξεπερνά το πλαίσιο της εκδήλωσης των «Ειδωμάτων» και αγγίζει το φλέγον ζήτημα που απασχολεί την πόλη, σχετικά με το ακίνητο. Θέλει η δημοτική αρχή να περάσει ο χώρος στους Πατρινούς; Τι κάνει γι’ αυτό; Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της ιδιοκτησίας, όπως η σχετική απόφαση επιβάλλει; Πότε θα ενημερωθεί οι πόλη, οι πολίτες της, το δημοτικό συμβούλιο;

Ο εμβληματικός «Έσπερος» πρέπει να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Πατρέων και να αξιοποιηθεί άμεσα με τρόπο που θα συντηρεί την ιστορική μνήμη και ταυτόχρονα θα υπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών της Πάτρας μεκατάλληλο τρόπο, σεβασμό στο χώρο και στο αστικό περιβάλλον και με συγκεκριμένες και ενδεδειγμένες δομικές παρεμβάσεις, ώστε να αποτελεί πάντα χώρο έκφρασης, συνάντησης και διοργάνωσης ανοικτών εκδηλώσεων, όλο τον χρόνο, από όλους τους πατρινούς. Πρόκειται για έναν χώρο τεράστιας ιστορικής και χωροταξικής σημασίας που έχει, μάλιστα, χαρακτηριστεί «ως έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία του κελύφους του», σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΦΕΚ 551 / 19-9-1985).

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή, αν δεν το έχει ήδη κάνει, να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση του κτιρίου και τη θωράκιση του από πιθανές επιχειρηματικές κινήσεις που θα οδηγήσουν σε αλλότρια χρήση. Θεωρούμε δε πολλή άτονη και αόριστη τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατά την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι «πρέπει να διασφαλιστεί πως η οικοδόμηση και η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτιρίου θα εναρμονίζεται με τα γειτονικά κτίρια».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σταθερά αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος για το μήνα Μάιο με μικρές αποκλίσεις σε σχέση με τον Απρίλιο σύμφωνα με εκτιμήσεις από πηγές των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Ηλείας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάοκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search