ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο 55ο Δημοτικό σχολείο Πατρών

Ο συντονιστής της διοργάνωσης Νικόλαος Μεταξάς στην ανακοίνωση προς τους γονείς αναφέρει:

Αγαπητοί μου Γονείς και Κηδεμόνες του 55ου Δημοτικού Σχολείου και του 32ου Νηπιαγωγείου Πατρών, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να οργανωθεί και πάλι αμοδοσία στα Σχολεία μας. Γνωρίζω τις δυσκολίες του εγχειρήματος, γνωρίζω ότι πέρσυ δεν έγινε για τους γνωστούς λόγους, πώς έχουμε κουραστεί, πώς έχουμε  λίγο χαθεί λόγω των συνεχόμενων εγκλεισμών, όμως ήλθε η ώρα να ξεκινήσουμε και πάλι αυτόν τον ωραίο αγώνα.

    Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι για να υπά;ρχει πάντοτε διαθέσιμο αίμα, πρέπει το 10% του πληθυσμού της χώρας να προσφέρει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο αίμα. Πρέπει να προσφέρουν δηλαδή συστηματικά αίμα, 1.500.000 κάτοικοι αυτής της χώρας. Δυστυχώς, αιμοδοτούμε πολύ λιγότεροι από αυτόν τον αριθμό. Το αποτέλεσμα είναι να εισάγουμε αίμα από την Ελβετία περίπου 25.000 μονάδες ετησίως. Κάποιες χρονιές έγινε εισαγωγή ακόμη και 30.000 μονάδων με μεγάλο κόστος σε εκατομμύρια ευρώ για την χώρα μας!

 

  Φίλες και φίλοι, η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα και σε έκτακτη ανάγκη για να σώσουμε το συγγενή μας ή το φίλο μας, δεν λύνει το πρόβλημα. Μένει πάντα το άγχος και ο προβληματισμός τόσο σε εμάς όσο και στο Προσωπικό της Αιμοδοσίας : <<Πώς θα βρούμε τώρα αίμα ; >>. Η συνέπεια  είναι ασθενείς να υπο-μεταγγίζονται, να αναβάλλονται χειρουργεία, να ανατρέπονται προγραμματισμοί στα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και στις προσωπικές ζωές, και τόσα άλλα , καθώς  ενός κακού, μύρια έπονται....Η τραγωδία έχει και συνέχεια καθώς <<απολαμβάνουμε>> πρωτιές σε πάρα πολλά δυστυχήματα. Αυτοκινητιστικά και με μηχανάκια. Έτσι, χρειαζόμαστε αίμα για τις τραγωδίες που παίζονται στην άσφαλτο....χρειαζόμαστε αίμα για τους χρονίως νοσούντες από μεσογειακή αναιμία, χρειαζόμαστε αίμα για τα χειρουργεία, χρειαζόμαστε αίμα στη θεραπευτική αποκατάσταση και σε μετεγχειρητικές περιόδους, χρειαζόμαστε αίμα συνεχώς.....

 

  Σας καλώ λοιπόν για άλλη μία φορά, να θυσιάσουμε ένα δεκάλεπτο από την ζωή μας , και να έλθουμε στο κτίριο του 55ου Δημοτικού Σχολείου για να αιμοδοτήσουμε, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ ΑΠΌ ΤΙς  9  ΕΩΣ ΤΙΣ  1. Εξειδικευμένο προσωπικό θα μας θερμομετρήσει (στα πλαίσια προληπτικών μέτρων έναντι του Covid-19), και  πρόκειται να παρθούν όλα τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού αυτού που μας ταλανίζει δύο χρόνια τώρα. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό  θα έχει  κάνει προηγουμένως το test ανίχνευσης του ιού, ώστε να αισθανόμαστε όλοι μας ασφαλείς.

   Φίλες και φίλοι, μην λησμονούμε ότι στη Παγκόσμια Ιστορία της Ανθρωπότητας, ο πρώτος <<Αιμοδότης>>, ήταν ο  Χριστός. Πράγματι, Αυτός έχυσε το Αίμα του για να  λάβουμε εμείς πλήρη την θεραπεία σώματος και ψυχής, και να αποκτήσουμε ζωή αιώνια. Με το θείο Αίμα Του,  γιατρευτήκαμε και αποκατασταθήκαμε στην πρωταρχική μας δόξα ως πλάσματα της αγάπης του Θεού. 

   Φίλες και φίλοι, οι ανάγκες είναι πολλές στην Πατρίδα μας, ατυχώς και σε αυτόν 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η πορεία ύφεσης του κορωνοϊού στη χώρα μας αφού οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις παρουσιάζουν πτωτική πορεία βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ. Όπως προκύπτει από την εβδομα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε στην Πάτρα το απόγευμα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα αυτοκίνητο παρέσυρε ανήλικο στην οδό Κύπρου. Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ. . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες πο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Μαρία Ζαχάροβα, πρόσθεσε πως η Δύση -και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης- αγνοούν οποιαδήποτε εγκλήματα κάνει η Ουκρανία και το μόνο που θέλουν είναι να επικρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, κατόπιν πρόσκληση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση του αναφέρει: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, ως κοινών εγκληματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
Image
Image

Search