ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας στις 6 Μαΐου

Απεργούν στις 6 Μαΐου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ: Σε μια περίοδο που η κοινωνία βοά για τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα με νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο. Ιδιαίτερα σήμερα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη  πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωσή του με νόμο στην Ελλάδα. Μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί εργατικοί αγώνες, η κυβέρνηση θέλει να την αποτελειώσει. Την ίδια στιγμή πετυχαίνει σημαντικό χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση με το φακέλωμα των σωματείων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την περιστολή των απεργιών.

Ομολογούν με προκλητικό τρόπο, ότι η παραπάνω επίθεση στις κορυφαίες εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, αποτελεί προαπαιτούμενο για να δώσει νέο πακτωλό χρημάτων στους μονοπωλιακούς ομίλους, για να στηριχθούν οι τράπεζες και να συνεχίσουν το μακάβριο έργο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της περιουσίας του λαού που υποφέρει. Και όλα αυτά χρυσοπληρωμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, συνολικά των λαών της ΕΕ.

Εκεί θα κατευθυνθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για να προσληφθούν υγειονομικοί ,για να παρέχονται σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση σας για την οποία δεν ευθυνόμαστε!

Οι υγειονομικοί συμπαρατασσόμαστε με τα σωματεία εργαζόμενων για διεκδίκηση σύγχρονου δωρεάν συστήματος υγείας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για απόσυρση του νομοσχεδίου κατάργησης του 8ωρου,για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 / 5 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε το μηδέν απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε στην πρόκριση της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πανηγυρίζοντας κι ένα ατομικό ρεκόρ. Ο Γερμανός τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search