ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέα παρέμβαση Πελετίδη για τις σχολικές καθαρίστριες

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Θεοδωρικάκο επιστολή, με θέμα τις σχολικές καθαρίστριες, υποβάλλοντας εκ νέου το αίτημα του Δήμου, για πρόσληψης 190 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, δεδομένου ότι οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων του Δήμου, είναι αυξημένες λόγω της πανδημίας του covid-19.

 

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

 

«Κατόπιν του υπ’ αριθμ. 52360/19-8-2020 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών του Τμήματος Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου, με θέμα «Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων», βάσει του οποίου καθορίζεται ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση ορισμένου χρόνου πλήρους και μερικής απασχόλησης, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να υποβάλλουμε εκ νέου το αρχικό μας αίτημα για την δυνατότητα πρόσληψης 190 εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης, διότι ο Δήμος μας θα περιέλθει σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών καθαριότητας των σχολείων της πόλης μας, που εμφανίζονται αυξημένες πλέον, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

 

Συγκεκριμένα, οι 177 πλήρους και μερικής απασχόλησης εργαζόμενοι, που διατίθενται στο Δήμο μας υπολείπονται κατά δεκατριών (13) των αιτουμένων και κατά πέντε (5) των εργαζομένων, που εργάσθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο. Δεδομένου μάλιστα, ότι ήδη συνταξιοδοτήθηκαν τέσσερις (4) μόνιμοι εργαζόμενοι της προηγούμενης σχολικής περιόδου και επειδή αναμένεται συνέχεια των συνταξιοδοτήσεων το πρόβλημα έχει διογκωθεί.

 

Κατόπιν των ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι, ο Δήμος μας οδηγείται σε αδιέξοδο και για αυτό παρακαλούμε να μας εγκρίνετε συμπληρωματικά τουλάχιστον, άλλες δεκατρείς (13) θέσεις εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, καθώς επίσης να μετατραπούν οι πενήντα εννέα (59) θέσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search