ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΕΑΠ και της ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των φορέων τους υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεώργιος Σταμάτης.

Η κίνηση αυτή πηγάζει από την επιθυμία του ΕΑΠ να συμβάλει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Έτσι το Ίδρυμα αποφάσισε και κατοχύρωσε μέσω του πρωτόκολλου αυτού, τη χορήγηση τριανταπέντε συνολικά υποτροφιών ετησίως, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε απόφοιτους Λυκείου για την παρακολούθηση Προπτυχιακών Προγραμμάτων, όσο και σε πτυχιούχους για την παρακολούθηση Μεταπτυχιακών.

Οι υποτροφίες αφορούν εν δυνάμει φοιτητές, στη δωρεάν φοίτηση σε δύο Θεματικές Ενότητες ανά έτος, ή δύο ανά εξάμηνο, ανάλογα με την ακαδημαϊκή διάρθρωση του εκάστοτε Προγράμματος. Η χορηγηθείσα υποτροφία, ετήσια ή εξαμηνιαία δύναται να ανανεώνεται κατά ένα έτος ή εξάμηνο αντίστοιχα, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης τουλάχιστον μίας Θεματικής Ενότητας ανά έτος ή εξάμηνο, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Προγράμματος.

Δικαιούχοι των υποτροφιών δύναται να είναι: 

Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς και συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού ή ακραίας φτώχειας, καθώς και Ρομά που παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

Ωφελούμενοι λόγω αστεγίας.

Πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας που έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, της οποίας η αποστολή είναι η εξειδίκευση και εφαρμογή ενός συνολικού, αποτελεσματικού, δίκαιου και βιώσιμου μοντέλου κοινωνικής αλληλεγγύης  και στρατηγικός της στόχος ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η οργάνωση, ο έλεγχος και η αξιολόγηση πολιτικών και δράσεων για τις ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού,  υποστηρίζει την ανωτέρω πρωτοβουλία  και συνεργάζεται με το ΕΑΠ για την υλοποίηση της.

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες για τις υποτροφίες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search