ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέο συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας την ερχόμενη Πέμπτη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή και να φτάσει αυτή η απόφαση σε όλους τους χώρους δουλειάς, στο νέο συλλαλητήριο, που διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα.

«Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Αντλούμε πείρα από τους αγώνες μας μέσα στην πανδημία, αλλά και τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Απαντάμε αγωνιστικά στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο, να φορτωθεί για άλλη μια φορά η κρίση που έρχεται στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.

Σήμερα, κάνοντας απολογισμό των μέτρων που πήρε με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση, εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως αποτελούν τις πάγιες αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων για να γίνει ακόμα πιο «ευέλικτη» η εκμετάλλευση των εργαζομένων. Πέρα από το ζεστό χρήμα, τα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές οι καπιταλιστές παίρνουν «προίκα» μια βεντάλια αντεργατικών μέτρων που διαμορφώνουν το νέο εργασιακό τοπίο. Μέτρα δήθεν προσωρινά, όσο προσωρινά ήταν και τα προηγούμενα αυτά των μνημονίων και αποτελούν σήμερα το σκαλοπάτι για τα καινούργια.

Οι παλιές και οι νέες υποσχέσεις στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μετατρέπονται σε εκκλήσεις που συνοδεύονται με επιχειρήματα «περί έκτακτης και δύσκολης κατάστασης» για να φορτώσουν τα σπασμένα και το λογαριασμό της κρίσης σε μας τους εργαζόμενους και να ξαναβγούν λάδι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές.

Έτσι η εργοδοσία μπορεί να έχει ταυτόχρονα εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης, σαν εφεδρεία που θα τους πληρώνει το κράτος με 534 ευρώ το μήνα, άλλους με καθεστώς ημιαπασχόλησης επιβάλλοντας την εκ περιτροπής εργασία για δυο βδομάδες κάθε μήνα, γλυτώνοντας τον μισό μισθό. Μπορεί να μετατρέπει την κανονική απασχόληση σε μερική απασχόληση, να επιβάλλει μονομερώς τηλεργασία απογειώνοντας την εκμετάλλευση και μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.

Όσο για τις «ρήτρες διατήρησης των θέσεων» εργασίας που τόσο διαφημίζει η κυβέρνηση, αυτές δεν περιλαμβάνουν τις οικιοθελείς αποχωρήσεις, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ 45 μέρες μετά τη λήξη της αναστολής της σύμβασης οι εργοδότες μπορούν να διώχνουν ανενόχλητοι τους εργαζόμενους.

Με τις τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπήκε στο στόχαστρο και ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, το 8ωρο, μια και επιχειρήσεις που «πλήττονται σημαντικά» ή ανεστάλη η λειτουργία τους μπορούν να προσαρμόζουν το ωράριο των εργαζομένων στο ωράριο λειτουργίας τους.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Ξέρουμε ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στα κέρδη των λίγων. Σε αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε περιθώρια για  καθυστέρηση!

Απαιτούμε:

    Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
    Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
    Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
    Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
    Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

 

Μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνα, εκεί βρίσκεται η δική μας ελπίδα!

Όσο περισσότερο γενικεύεται η επίθεσή τους τόσο περισσότερο πρέπει να γενικεύεται η δική μας οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη δράση τους, η ανάπτυξη της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς αλλά και σε όλους τους κλάδους, η αντίσταση στην αντεργατική πολιτική και στα μέτρα της εργοδοσίας, η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση, με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή και να φτάσει αυτή η απόφαση σε όλους τους χώρους δουλειάς, να γίνει το συλλαλητήριο, η μαζικότητα και η μαχητικότητά του υπόθεση  όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο.

    ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 7:00ΜΜ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search