ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συγκέντρωση από Εργατικό Κέντρο για τα μέτρα της κυβέρνησης

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Αντλούμε πείρα από τους αγώνες μας μέσα στην πανδημία, αλλά και τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Απαντάμε αγωνιστικά στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο, να φορτωθεί για άλλη μια φορά η κρίση που έρχεται στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.

 

Σήμερα, κάνοντας απολογισμό των μέτρων που πήρε με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση, εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως αποτελούν τις πάγιες αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων για να γίνει ακόμα πιο «ευέλικτη» η εκμετάλλευση των εργαζομένων. Πέρα από το ζεστό χρήμα, τα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές οι καπιταλιστές παίρνουν «προίκα» μια βεντάλια αντεργατικών μέτρων που διαμορφώνουν το νέο εργασιακό τοπίο. Μέτρα δήθεν προσωρινά, όσο προσωρινά ήταν και τα προηγούμενα αυτά των μνημονίων και αποτελούν σήμερα το σκαλοπάτι για τα καινούργια.

 

Οι παλιές και οι νέες υποσχέσεις στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μετατρέπονται σε εκκλήσεις που συνοδεύονται με επιχειρήματα «περί έκτακτης και δύσκολης κατάστασης» για να φορτώσουν τα σπασμένα και το λογαριασμό της κρίσης σε μας τους εργαζόμενους και να ξαναβγούν λάδι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές.

 

Έτσι η εργοδοσία μπορεί να έχει ταυτόχρονα εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης, σαν εφεδρεία που θα τους πληρώνει το κράτος με 534 ευρώ το μήνα, άλλους με καθεστώς ημιαπασχόλησης επιβάλλοντας την εκ περιτροπής εργασία για δυο βδομάδες κάθε μήνα, γλυτώνοντας τον μισό μισθό. Μπορεί να μετατρέπει την κανονική απασχόληση σε μερική απασχόληση, να επιβάλλει μονομερώς τηλεργασία απογειώνοντας την εκμετάλλευση και μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.

 

 

Όσο για τις «ρήτρες διατήρησης των θέσεων» εργασίας που τόσο διαφημίζει η κυβέρνηση, αυτές δεν περιλαμβάνουν τις οικιοθελείς αποχωρήσεις, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ 45 μέρες μετά τη λήξη της αναστολής της σύμβασης οι εργοδότες μπορούν να διώχνουν ανενόχλητοι τους εργαζόμενους.

 

Με τις τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπήκε στο στόχαστρο και ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, το 8ωρο, μια και επιχειρήσεις που «πλήττονται σημαντικά» ή ανεστάλη η λειτουργία τους μπορούν να προσαρμόζουν το ωράριο των εργαζομένων στο ωράριο λειτουργίας τους. 

 

Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Ξέρουμε ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στα κέρδη των λίγων. Σε αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε περιθώρια για  καθυστέρηση!

Απαιτούμε: 

Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.

Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.

Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

 

Μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνα, εκεί βρίσκεται η δική μας ελπίδα!

Όσο περισσότερο γενικεύεται η επίθεσή τους τόσο περισσότερο πρέπει να γενικεύεται η δική μας οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη δράση τους, η ανάπτυξη της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς αλλά και σε όλους τους κλάδους, η αντίσταση στην αντεργατική πολιτική και στα μέτρα της εργοδοσίας, η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση, με βάση τις δικές μας ανάγκες. 

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή και να φτάσει αυτή η απόφαση σε όλους τους χώρους δουλειάς, να γίνει το συλλαλητήριο, η μαζικότητα και η μαχητικότητά του υπόθεση  όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο.

 

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 7:00ΜΜ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search