ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

UEFA: Δεν εξετάζονται αλλαγές σε Euro και Champions League

Οι τελευταίοι μήνες μάς έχουν διδάξει ότι η αλήθεια μιας ημέρας δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια της επόμενης ημέρας, αλλά προς το παρόν η UEFA δεν σκέφτεται να αλλάξει τα σχέδιά της για το Euro ή το Champions League, παρά την ανάκαμψη της πανδημίας Covid-19.

«Όσον αφορά το Euro», που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020 και τελικώς μεταφέρθηκε στο 2021, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, «τίποτα δεν έχει αλλάξει», δήλωσε εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) την Πέμπτη.

Ως εκ τούτου, η UEFA σκοπεύει να διατηρήσει την εκδήλωση σε 12 πόλεις σε 12 χώρες, παρότι ο πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας, Ντομινίκ Μπλαν, την Τρίτη (12/1) έκρινε «δύσκολο» να διατηρήσει αυτό το σενάριο «δεδομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών».

«Μέχρι τις 5 Μαρτίου η UEFA θα αποφασίσει μεταξύ τεσσάρων επιλογών: 100% θεατές στο γήπεδο, 50 έως 100%, 20 έως 30% ή πίσω από κλειστές πόρτες», με διάφορες προφυλάξεις υγείας σε κάθε περίπτωση, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι διασυλλογικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Champions League, που θα επανακάμψει με τη φάση των «16» το διήμερο 16-17 Φεβρουαρίου, δεν απειλούνται επίσης άμεσα, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά κύπελλα ράγκμπι, εξήγησε η UEFA.

Ενώ οι κλήσεις για εμβολιασμό αθλητών πολλαπλασιάζονται, το σώμα που διοικεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξήγησε ότι αυτή η πτυχή «θα είναι μέρος του προβληματισμού» σχετικά με το ιατρικό πρωτόκολλο των διοργανώσεών του, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί απόφαση».

Σε μια συνέντευξη την Τρίτη σε πολλά ελβετικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντομινίκ Μπλαν προέβλεψε δύο σενάρια: «να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε μία χώρα, για παράδειγμα στη Ρωσία ή στη Γερμανία» ή «να επιστρέψει σε μια μεγάλη πόλη» με αρκετά στάδια, όπως το Λονδίνο.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί να φανταστεί τους θεατές να επιστρέφουν στα στάδια, δεδομένης της αργής εξέλιξης της εμβολιαστικής κάλυψης:

«Στα μάτια μου, κινούμαστε προς ένα διαφορετικό Euro, πιθανώς χωρίς κοινό». Όπως συνέβη τον Αύγουστο του 2020 στο final-8 του Champions League, στη Λισαβόνα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search