ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

UEFA: Δεν εξετάζονται αλλαγές σε Euro και Champions League

Οι τελευταίοι μήνες μάς έχουν διδάξει ότι η αλήθεια μιας ημέρας δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια της επόμενης ημέρας, αλλά προς το παρόν η UEFA δεν σκέφτεται να αλλάξει τα σχέδιά της για το Euro ή το Champions League, παρά την ανάκαμψη της πανδημίας Covid-19.

«Όσον αφορά το Euro», που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020 και τελικώς μεταφέρθηκε στο 2021, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, «τίποτα δεν έχει αλλάξει», δήλωσε εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) την Πέμπτη.

Ως εκ τούτου, η UEFA σκοπεύει να διατηρήσει την εκδήλωση σε 12 πόλεις σε 12 χώρες, παρότι ο πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας, Ντομινίκ Μπλαν, την Τρίτη (12/1) έκρινε «δύσκολο» να διατηρήσει αυτό το σενάριο «δεδομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών».

«Μέχρι τις 5 Μαρτίου η UEFA θα αποφασίσει μεταξύ τεσσάρων επιλογών: 100% θεατές στο γήπεδο, 50 έως 100%, 20 έως 30% ή πίσω από κλειστές πόρτες», με διάφορες προφυλάξεις υγείας σε κάθε περίπτωση, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι διασυλλογικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Champions League, που θα επανακάμψει με τη φάση των «16» το διήμερο 16-17 Φεβρουαρίου, δεν απειλούνται επίσης άμεσα, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά κύπελλα ράγκμπι, εξήγησε η UEFA.

Ενώ οι κλήσεις για εμβολιασμό αθλητών πολλαπλασιάζονται, το σώμα που διοικεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξήγησε ότι αυτή η πτυχή «θα είναι μέρος του προβληματισμού» σχετικά με το ιατρικό πρωτόκολλο των διοργανώσεών του, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί απόφαση».

Σε μια συνέντευξη την Τρίτη σε πολλά ελβετικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντομινίκ Μπλαν προέβλεψε δύο σενάρια: «να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε μία χώρα, για παράδειγμα στη Ρωσία ή στη Γερμανία» ή «να επιστρέψει σε μια μεγάλη πόλη» με αρκετά στάδια, όπως το Λονδίνο.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί να φανταστεί τους θεατές να επιστρέφουν στα στάδια, δεδομένης της αργής εξέλιξης της εμβολιαστικής κάλυψης:

«Στα μάτια μου, κινούμαστε προς ένα διαφορετικό Euro, πιθανώς χωρίς κοινό». Όπως συνέβη τον Αύγουστο του 2020 στο final-8 του Champions League, στη Λισαβόνα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

"Η ειλικρινής σχέση που θέλουμε να έχουμε με τους συμπολίτες μας, θα είναι ο οδηγός μας και στο τέλος της θητείας μας, θα μας εμπιστευτούν ξανά." Αυτό επεσήμανε στην πρώτη του συνέ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

523 περιστατικά, τα περισσότερα αφορούσαν µέθη και πτώσεις Σε 523 ανήλθαν τα περιστατικά που κλήθηκαν να διαχειριστούν το τελευταίο τριήµερο του Πατρινού Καρναβαλιού οι ιατροί και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
Image
Image

Search