ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Πάολο Ρόσι

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν σταματά να θρηνεί τον θάνατο παικτών που άφησαν εποχή και που ανάγκασαν εκατομμύρια φιλάθλων ν΄ αγαπήσουν ακόμη περισσότερο την «στρογγυλή θεά».

 

Εδώ και λίγες ώρες ο Πάολο Ρόσι δεν υπάρχει πια στη ζωή. Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που ανέδειξε ποτέ το ιταλικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 64 ετών, 

 

Ήταν εκείνος που με την εκτελεστική του δεινότητα είχε οδηγήσει την «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1982. Ο θάνατός, μετά από εκείνους των Ντιέγκο Μαραντόνα και Αλεξάντσο Σαμπέγια, ήρθε να «βυθίσει» στο πένθος ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και κυρίως τους φιλάθλους της γειτονικής χώρας.

 

Ο Πάολο Ρόσι ήταν ο ήρωας της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, πετυχαίνοντας έξι γκολ, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του βαρύριμου τροπαίου από την Ιταλία, ενώ εκείνη την χρονιά (1982) είχε κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα.

 

Ο Ρόσι γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1956 στο Πράτο της Φλωρεντίας. Άρχισε την καριέρα του από τη Γιουβέντους (1973-75), δόθηκε δανεικός στην Κόμο τη σεζόν 1975-76, ενώ ακολούθησε μία τριετία στη Βιντσέντζα, με την οποία κέρδισε την άνοδο στη Serie A το 1977, ενώ την επόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος.

 

Σύντομα κλήθηκε στην εθνική Ιταλίας και αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 σημειώνοντας τρία τέρματα. Το 1980 η καριέρα του πέρασε μεγάλη κρίση, όταν τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό λόγω συμμετοχής του σε σκάνδαλο στοιχημάτων αν και ο ίδιος το αρνήθηκε. Τελικά, η ποινή του μειώθηκε σε δύο χρόνια, κάτι που του επέτρεψε να επανέλθει στη δράση.

 

Το 1982 επέστρεψε στις κλήσεις της εθνικής Ιταλίας και ήταν ο παίκτης που, όπως προείπαμε, οδήγησε ουσιαστικά την "σκουάντρα ατζούρα" στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Απ' το 1981 έως το 1985 αγωνίστηκε στη Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας (1982, 1984), καθώς και το Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1984-85.

 

Στη συνέχεια έπαιξε για μία σεζόν στη Μίλαν και μία στην Ελλάς Βερόνα, προτού αποσυρθεί από τη δράση το 1987 σε ηλικία 31 ετών. Με την Ιταλία είχε 20 τέρματα σε 48 συμμετοχές και παρουσία σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1978, 1982, 1986).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search