LIFE STYLE

LIFE STYLE

Ο Ζούκερμπεργκ δωρίζει $25 εκατ. για την ενίσχυση της έρευνας

Ο οργανισμός Chan Zuckerberg Initiative (CZI), το κοινωφελές ίδρυμα που έχει δημιουργήσει μαζί με τη σύζυγό του ο ιδρυτής του Facebook, προέβη σε γενναία δωρεά υπέρ της έρευνας για τη θεραπεία της πανδημίας του κορωνοΊού.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν με το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων τον «COVID-19 Therapeutics Accelerator». Όπως δηλώνει η επωνυμία του φορέα, πρόκειται για έναν μηχανισμό ο οποίος δημιουργήθηκε ειδικά για την αναχαίτιση της πανδημίας. Έργο του «Θεραπευτικού Επιταχυντή» είναι να συντονίσει και να επισπεύσει διάφορες επιμέρους ερευνητικές προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή ανεύρεση θεραπείας.

Τα 25 εκατ. δολάρια του ζεύγους Ζούκερμπεργκ έρχονται να προστεθούν σε ένα εντυπωσιακό κεφάλαιο $125 εκατ. που έχει κιόλας συσσωρευτεί στον COVID-19 Therapeutics Accelerator. Πριν από τον δισεκατομμυριούχο εφευρέτη του Facebook, ήταν το ζεύγος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς που είχε εισφέρει δύο φορές περισσότερα χρήματα ($50 εκατ.) Άλλοι χορηγοί του «Επιταχυντή» είναι το οργανισμός επενδύσεων σε δομές υγείας Wellcome, το Mastercard’s Impact Fund με δωρεές $50 και 25 εκατ. αντίστοιχα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search