LIFE STYLE

LIFE STYLE

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Δεν είμαστε ρατσιστές

Οι αντιδράσεις μετά τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όρπα Γουίνφρεϊ δεν έχουν σταματήσει. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε την Πέμπτη ότι οι βασιλείς της Βρετανίας δεν είναι ρατσιστές αφού η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του μικρότερου αδελφού του Χάρι, είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας, το οποίο δεν κατονόμασε, είχε ρωτήσει για το χρώμα του δέρματος του μωρού, Άρτσι.

 

Η αποκάλυψη προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσαν ο Χάρι, 36 ετών και ο Μέγκαν, 39 ετών, στην Όπρα Γουίνφρεϊ που προβλήθηκε την Κυριακή, βυθίζοντας τη βρετανική μοναρχία στη μεγαλύτερη κρίση της μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

 

Σε μια επίσκεψη σε σχολείο στο ανατολικό Λονδίνο, ο Ουίλιαμ είπε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Χάρι από τη συνέντευξη που μεταδόθηκε μόλις πριν από τρεις ημέρες. «Δεν του έχω μιλήσει ακόμη, αλλά θα το κάνω», είπε ο 38χρονος Ουίλιαμ.

 

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο αν στη βασιλική οικογένεια είναι ρατσιστές, ο Ουίλιαμ είπε: «Δεν είμαστε πολύ ρατσιστική οικογένεια».

 

Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι τους μήνες της εγκυμοσύνης της, υπήρχαν συζητήσεις ως προς την ασφάλεια του παιδιού αλλά και του ζεύγους, για το αν θα του δοθεί τίτλος, ενώ παράλληλα υπήρχαν ανησυχίες για το πόσο «σκούρο» θα ήταν το χρώμα του παιδιού.

 

Τόνισε δε ότι σκεφτόταν έντονα την αυτοκτονία, ενώ αισθανόταν σαν ένα εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ο Χάρι από την άλλη είπε ότι δεν έλαβε καμία υποστήριξη από τη βασιλική οικογένεια όσον αφορά την ψυχική υγεία της συζύγου του, ενώ του ήταν πολύ δύσκολο να μιλάει για αυτό.  

 

Την Τρίτη, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ εξέδωσε δήλωση εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ, της γιαγιάς των πριγκίπων, στην οποία είπε ότι η οικογένεια ήταν λυπημένη από τον δύσκολο βίο του ζευγαριού τα τελευταία χρόνια.

 

Η δήλωση πρόσθεσε ότι τα φυλετικά ζητήματα θα αντιμετωπίζονταν πολύ σοβαρά, αλλά επεσήμανε επισήμως ότι «ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν».

 

Το Παλάτι είπε ότι ήταν ένα οικογενειακό ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ιδιωτικά.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χάρι έδειξε πόσο μακριά είχε έρθει από τα άλλα μέλη της οικογένειάς του, λέγοντας ότι ο πατέρας του είχε σταματήσει να απαντά στις κλήσεις του σε ένα σημείο, και λέγοντας ότι υπήρχε «χώρος» στη σχέση του με τον Ουίλιαμ.

 

«Πολλά θα συνεχίσουν να λέγονται γι 'αυτό ... όπως είπα και πριν, ξέρετε, λατρεύω τον Ουίλιαμ, αυτός είναι ο αδερφός μου, έχουμε περάσει από την κόλαση μαζί και έχουμε μια κοινή εμπειρία«, είπε. «Αλλά βρισκόμαστε σε διαφορετικά μονοπάτια.»

 

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν 12,4 εκατομμύρια θεατές στη Βρετανία και 17,1 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Αποδείχθηκε ένα... διχαστικό θέμα μεταξύ του βρετανικού κοινού: ορισμένοι πιστεύουν ότι έδειξε πόσο ξεπερασμένο και μισαλλόδοξο ήταν ο θεσμός της μοναρχίας, ενώ άλλοι το χαρακτήρισαν ως επίθεση που ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε η οικογένειά της άξιζαν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Ολυμπιακή Φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια έκθεση 46 σελίδων και περίπου 10.000 λέξεων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται εκτενώς στις καταγγελίες που υπάρχουν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. «Δε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα.         Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Πλάτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
Image
Image

Search