GASTRONOMY

GASTRONOMY

Συνταγή για κλασικό μπέργκερ!

Η συνταγή για το πιο κλασικό μπέργκερ και ένα MasterChef μυστικό για να γίνει το μπιφτέκι πιο ζουμερό από ποτέ.

Το μπιφτέκι στο μπέργκερ είναι, ό, τι και το σουβλάκι σε ένα τυλιχτό με πίτα. Το Α και το Ω. Θα έχετε όμως παρατηρήσει πως κάποιες φορές, τα μπιφτέκια που ψήνετε στο σπίτι γίνονται στεγνά. Ανακαλύψαμε λοιπόν την κλασσικότερη συνταγή για μπέργκερ, αλλά και ένα MasterChef μυστικό - όχι εκείνο για το σάντουιτς με μοβ καλαμάρι του τρέιλερ - για να κάνετε τα μπιφτέκια ζουμερά και πεντανόστιμα.

Ο Αμερικανός Σεφ, Γκράχαμ Έλιοτ, υπήρξε για έξι συνεχόμενες σεζόν κριτής στο MasterChef και όπως καταλαβαίνετε είναι ένας από τους διάσημους μάγειρες στις ΗΠΑ. Εκείνος λοιπόν ήταν που αποκάλυψε το δικό του μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια. Και είναι τόσο απλό που πραγματικά θα το λατρέψετε. Βυθίζει ένα παγάκι στο κέντρο του μπέργκερ την ώρα που το ψήνει, με αποτέλεσμα ο κιμάς να κρατά την υγρασία του, ενώ ψήνεται ιδανικά.

Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί
1 κουταλιά Γουορτσεστερσάιρ σος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για το μπέργκερ: 4 ψωμάκια για μπέργκερ
Μαγιονέζα
Κέτσαπ
4 φύλλα μαρούλι iceberg
1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
4 φέτες κόκκινο ξερό κρεμμύδι

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το ψωμί τριμμένο, την σος Γουορτσεστερσάιρ, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε το μείγμα, αφού το ζυμώσουμε καλά σε τέσσερα ίσα μέρη και σχηματίζουμε 4 μπέργκερ, διαμέτρου 10 εκατοστών
Λαδώνουμε ελαφρά μια σχάρα ή ένα σχαροτήγανο και βάζουμε στη φωτιά. Στρώνουμε τα μπέργκερ και βυθίζουμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο παγάκι
Ψήνουμε ώσπου να λιώσει εντελώς το παγάκι και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, συνεχίζοντας για 2-3 λεπτά ακόμη
Μπορούμε να φρυγανίσουμε λίγο τα ψωμάκια πριν στήσουμε το μπέργκερ. Βάζουμε μια κουταλιά κέτσαπ στο κάτω ψωμάκι, στρώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού, μια φέτα τομάτα, το μπιφτέκι, τις ροδέλες κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε
Αλείφουμε μια κουταλιά μαγιονέζα στο πάνω ψωμάκι και σκεπάζουμε

Πηγή: iefimerida.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search