ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
300 ml. ανθρακούχο νερό ΖΑΡΟΣ ή άλλο.
1 αυγό
120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις.
100 γρ. κορν φλάουρ
ελάχιστο αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμένο πιπέρι λευκό και μαύρο
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το ανθρακούχο νερό.
Προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός μας και τον αφήνουμε να “ξεκουραστεί” στο ψυγειο για 1 ώρα περίπου.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1 λεπτό ένα κλαράκι δενδρολίβανου, έτσι ο μπακαλιάρος μας θα είναι αρωματικός.
Αφαιρούμε το δενδρολίβανο και βουτάμε ένα ένα το κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 5 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Σε πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου για να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ζεστό και τον δένουμε αρμονικά με μια απίθανη σκορδαλιά ή αλλιώς πουρέ πατάτας με σκόρδο.