ΥΛΙΚΑ
Σκεύος: Ταψί No 32-36
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
Για τη γέμιση:
300 γρ. κοτόπουλο βραστό
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
Κοτόπιτα με πιπεριές
Κοτόπιτα με πιπεριές /Φωτογραφία: Shutterstock
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε.
Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κομματάκια και το σοτάρουμε κι αυτό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνουμε τη φέτα, το αυγό και το σουσάμι.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο.
Ρίχνουμε τη γέμιση κρύα, στρώνουμε δύο φύλλα, λαδωμένα, και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ενώ λαδώνουμε πάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για μία ώρα, στην αντίσταση πάνω-κάτω.
Καλή επιτυχία!