GASTRONOMY

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα

Υλικά Συνταγής

1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ

Για τη γέμιση

500 γραμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)

2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα τριμμένα

1/2 ματσάκι άνηθο

1 φλ. ρύζι για γεμιστά

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 κρόκους αβγών

2 λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα

2 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. αλεύρι

500 γραμ. ζωμός από τους ντολμάδες

1/2 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Για τους λαχανοντολμάδες

Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.

Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.

Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετούμε επάνω τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.

Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε τους λαχανοντολμαδες με αυγολέμονο.

Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.

Για τη σάλτσα αυγολέμονο

Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών και ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, αραιώνουμε το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα στους λαχανοντολμάδες μας, προσθέτουμε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ. 

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας" . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με τελικό προορισμό τη Μασσαλία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η ιστορία της αφής της Ολυμπιακής φλόγας: Καθιερώθηκε τον 8ο . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε ανακοίνωση του σπιράλ αναφέρονται τα εξής: Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών από το εσωτερικό του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών -που έγινε από την Αστυνομία μετά τη σχετική έ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search