Υλικά συνταγής
4 κομμάτια ψαρονέφρι
20 μεγάλα δαμάσκηνα ξηρά χωρίς κουκούτσι
20 βερίκοκα ξηρά χωρίς κουκούτσι
160 γρ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 1/2 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
λίγο αλεύρι ή κορν φλάουερ για τη σάλτσα
Εκτέλεση συνταγής
Ζητάτε από το χασάπη ή σχίζετε μόνοι σας τα 4 κομμάτια ψαρονέφρι κατά μήκος, χωρίς όμως να χωρίσουν. Τα ανοίγετε, τα βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και τα χτυπάτε να πλατύνουν αρκετά. Τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείτε μια σειρά από 1/4 δαμάσκηνα και 1/4 βερίκοκα ανάμεικτα, κατά μήκος σε κάθε φέτα ψαρονέφρι. Σηκώνετε τις άκρες του κρέατος και τυλίγετε μέσα τα βερίκοκα και δαμάσκηνα σχηματίζοντας ρολό. Στερεώνετε καλά τις άκρες με οδοντογλυφίδες ή τα δένετε καλά με σπάγκο μαγειρικής.
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ή σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε καλά τα ρολά απ” όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού και αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
Σκεπάζετε το σκεύος σας και σιγοβράζετε τα ρολά, περιχύνοντάς τα συνέχεια με το ζουμί και γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κρέας 30-40 λ περίπου. Αφαιρείτε τα ρολά σε πιατέλα και το αφήνετε για 10 λ να σταθεί. Δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι, κόβετε σε φέτες το κρέας και το σερβίρετε με τη σάλτσα πορτοκαλιού.