GASTRONOMY

GASTRONOMY

Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη κατσαρόλα

Υλικά συνταγής

    4 κομμάτια ψαρονέφρι
    20 μεγάλα δαμάσκηνα ξηρά χωρίς κουκούτσι
    20 βερίκοκα ξηρά χωρίς κουκούτσι
    160 γρ. βούτυρο
    1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
    1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
    4 κ.σ. χυμό λεμονιού
    1 1/2 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
    αλάτι πιπέρι
    λίγο αλεύρι ή κορν φλάουερ για τη σάλτσα

Εκτέλεση συνταγής

    Ζητάτε από το χασάπη ή σχίζετε μόνοι σας τα 4 κομμάτια ψαρονέφρι κατά μήκος, χωρίς όμως να χωρίσουν. Τα ανοίγετε, τα βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και τα χτυπάτε να πλατύνουν αρκετά. Τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
    Τοποθετείτε μια σειρά από 1/4 δαμάσκηνα και 1/4 βερίκοκα ανάμεικτα, κατά μήκος σε κάθε φέτα ψαρονέφρι. Σηκώνετε τις άκρες του κρέατος και τυλίγετε μέσα τα βερίκοκα και δαμάσκηνα σχηματίζοντας ρολό. Στερεώνετε καλά τις άκρες με οδοντογλυφίδες ή τα δένετε καλά με σπάγκο μαγειρικής.
    Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ή σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε καλά τα ρολά απ” όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού και αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
    Σκεπάζετε το σκεύος σας και σιγοβράζετε τα ρολά, περιχύνοντάς τα συνέχεια με το ζουμί και γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κρέας 30-40 λ περίπου. Αφαιρείτε τα ρολά σε πιατέλα και το αφήνετε για 10 λ να σταθεί. Δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι, κόβετε σε φέτες το κρέας και το σερβίρετε με τη σάλτσα πορτοκαλιού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search