Μια πολύ νόστιμη ψαρόσουπα με λαυράκι, πολύ θρεπτική και εύκολη στην παρασκευή της!
Υλικά
1,5-2 κιλά λαυράκι καθαρισμένο
1 κρεμμύδι
4 μέτριες πατάτες
2 καρότα
3 κλωναράκια σέλινο
1 κουτ.σούπας μαϊντανό
1 αυγό
Χυμός από 2 λεμόνια
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα λαχανικά σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει
Βήμα 2
Προσθέτουμε το λαυράκι από πάνω, ελαιόλαδο, μαϊντανό και τον μισό χυμό λεμονιού
Βήμα 3
Βράζουμε για 25 λεπτά και αφαιρούμε προσεχτικά το ψάρι
Βήμα 4
Τα μισά λαχανικά τα βάζουμε σε πιατέλα μαζί με το ψάρι και τα άλλα τα πολτοποιούμε στο μίξερ και τα βάζουμε πάλι στο νερό
Βήμα 5
Ανακατεύουμε καλά
Βήμα 6
Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας
Βήμα 7
Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακινούμε καλά
Βήμα 8
Σερβίρουμε με τα λαχανικά και το ψάρι
Βήμα 9
Η ψαρόσουπα με λαυράκι είναι έτοιμη!
Συμβουλές
Αντί για μαϊντανό μπορείς να βάλεις ένα φύλλο δάφνης
http://www.miam.gr/