GASTRONOMY

GASTRONOMY

Oμελέτα με... ζυμαρικά !

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. τσαγ. βρασμένα σπαγγέτι Νο 6

2 κ. σ. ελαιόλαδο

2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους

8 αυγά

1 φλιτζ. τσαγ. τσένταρ τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη. Αλατιπιπερώστε .

2. Προσθέστε τις ροδέλες του κολοκυθιού , το τυρί, τον ψιλοκομμένο και τα βρασμένα σπαγγέτι.

3. Ανακατέψτε τα με μια πιρούνα.

4. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά.

5. Μόλις ζεσταθεί αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5'-6' από την κάτω πλευρά.

6. Μετά βάλτε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε την πάνω πλευρά της ομελέτας στο γκριλ για 10'.

7. Σερβίρετε την ζεστή.

Αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά πρέπει να τη δοκιμάσεις!

Το όνομά της είναι «cacio e pepe» και δεν χρειάζεσαι παρά 6 υλικά για να δημιουργήσεις μία από τις πιο εύγευστες μακαρονάδες που έφαγες ποτέ.

Η συνταγή αφορά σε 4 μερίδες, οπότε πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα.

Υλικά

Ένα πακέτο 500g σπαγγέτι

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τριμμένο pecorino

λίγο αλάτι, για έξτρα γεύση

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση και αυτό (ως γαρνιτούρα στο σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις νερό και αλάτι και το τοποθετείς στη φωτιά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις μέχρι να γίνουν al dente, δηλαδή περίπου 8-10′ (εξαρτάται ο χρόνος από το κάθε ζυμαρικό, δες τις οδηγίες στη συσκευασία).

Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, πολτοποίησε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το τυρί σ’ ένα μπολ ώστε να σχηματίσουν μία αλοιφή.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σούρωσέ τα, φυλάσσοντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μπολ με την αλοιφή από το βούτυρο, το λάδι και το τυρί και ανακάτεψε καλά μέχρι να απλωθεί σε όλα τα ζυμαρικά η αλοιφή. Να προσθέτεις το νερό που κράτησες όταν χρειάζεται ώστε να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα που θα δημιουργηθεί.

Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ρίξε από πάνω λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search