GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα

Υλικά για 4 άτομα

3 φλιτζάνια αμυγδαλόσκονη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κούπας λάδι

1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ

1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη

Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.

Κατόπιν, ρίχνετε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και το πουρέ μπανάνας και ρίχνετε στη φόρμα.

Ψήνετε για 33-43 λεπτά. Μόλις, είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Άψογη ερμηνεία, εντυπωσιακή χορογραφία, ευρηματική σκηνική παρουσία. Η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσε, με την ιδιαίτερη χροιά και τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, το «ZARI», στη  δεύτε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει προσωρινά στις 10 Μαΐου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού, για το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογέν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας επισκέφτηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου συζήτησε με επαγγελματίες και πελάτες «Η αξιοκρατία λείπει στη χώρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχές, εκπαιδευτικές κοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=wP6PIqx7tio&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ, αναφέρονται τα εξής: Οι Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και η δομή  ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ στάθηκαν  και πάλι αρωγοί στους οικονομικά αδύναμους συμπολ
Image
Image

Search