GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ομελέτα: η τέλεια κλασσική συνταγή

Υλικά
Μερίδες: 1

    3 αυγά
    50 ml φρέσκο γάλα
    25 γρ. βούτυρο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμενο




Διαδικασία

    Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα.
    Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
    Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (δεν θέλουμε να πάρει η ομελέτα χρώμα από κάτω) για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το αυγό. Με μία σπάτουλα φροντίζουμε ώστε η ομελέτα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του τηγανιού.
    Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, προσεκτικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα στο τηγάνι για 1 λεπτό να ψηθεί και εσωτερικά αλλά να παραμείνει ζουμερή και αφράτη.

www.gastronomos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο 47χρονος έμενε τον τελευταίο μήνα στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης αλλά είχε να εμφανιστεί από το Σάββατο. Τελικά εντοπίστηκε  νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με το T . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ορκίστηκε, το μεσημέρι, πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.Η Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά πέντε νέες δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη 14 Μαϊου 2024 , ώρα 20:00, στο θεατράκι της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πατρών (Ρήγα Φεραίου 7), ο Βασίλης Λαδάς και η Φιλαρμονική Εταιρία Πατρών παρουσιάζουν το βιβλίο του ΒΑΣ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά πέντε νέες δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω τεχνικών εργασιών που πραγματοποιεί ο Διαχειριστής της Υποδομής (Ο.Σ.Ε.) στον Προαστιακό της Πάτρας, από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και μέχρι ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.406,25€, χθες, 10 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος είχε προβεί σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά π
Image
Image

Search