GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

Για τη γέμιση:

½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο 2 φορές από τη μηχανή

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

500 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

300 γρ. σκληρή φέτα, θρυμματισμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον χυλό

320 γρ. καλαμποκάλευρο

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 κουτ. γλυκού αλάτι

3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

420 ml χλιαρό νερό

Διαδικασία:

Γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσει και να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το αυγό, τον δυόσμο και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Χυλός: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας μέτριος προς πηχτός χυλός (ίσως να μη χρειαστεί όλο το νερό).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε καλά τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα από ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 28-30 εκ. Αδειάζουμε εκεί τον μισό χυλό και τον απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Από πάνω στρώνουμε το μείγμα του κιμά. Αραιώνουμε τον υπόλοιπο χυλό με 1 φλιτζ. χλιαρό νερό και με ένα κουτάλι τον απλώνουμε πάνω στη γέμιση. Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να κάνει τραγανή κρούστα και να ροδίσει.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έως και κατά 19,3% ακριβότερο θα είναι φέτος, σε σχέση με το 2023, το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές στα περισσότερα βασικά προϊόντα που το «γεμίζουν», είνα . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Διονύση Τεμπονέρα, Δικηγόρου - Εργατολόγου, Μέλοςυ της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   Τα στοιχεία δείχνουν ότι επανέρχονται όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που μας οδήγησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Λέανδρου Τ. Ρακιντζή, Αρθρογράφου, Αρεοπαγίτη ε.τ. Μου άρεσε η δήλωση του κ. Πρωθυπουργού, ότι « θα ξύσουμε το πάτο του βαρελιού για να επιδοτήσουμε την αγροτική παραγωγή».  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
Image
Image

Search