Υλικά:
600γρ. φράουλες φρέσκες, καθαρισμένες καλά
1 φλιτζανάκι του καφέ καλό κονιάκ
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
100γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία:
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τον αβγοδάρτη μέχρι η υφή της να αρχίσει να αλλάζει και να φουσκώνει ελαφρά, χωρίς να γίνει σαντιγί. Τη φυλάτε στο ψυγείο.
Καθαρίζετε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις κόβετε στη μέση. Αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε σε τρία κομμάτια.
Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού μέσα στο κονιάκ και με αυτό το μίγμα περιχύνετε τις φράουλες. Ρίχνετε από πάνω μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Με δύο κουτάλια ανακατεύετε τις φράουλες πολύ καλά.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και παγώνετε τις φράουλες στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Τις σερβίρετε σε ατομικά μπολ βάζοντας πάντα και λίγο από το ζουμί της μαρινάδας. Από πάνω προσθέτετε από μία κουταλιά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.